Защо децата бяха затворени първи и ще се върнат ли

...
Защо децата бяха затворени първи и ще се върнат ли
Коментари Харесай

Експерт: Недопустимо е дискотеките да са отворени, а училищата затворени

 Защо децата бяха затворени първи и ще се върнат ли скоро в учебно заведение - разяснява Георги Богданов, изпълнителен шеф на Националната мрежа за децата пред Българска национална телевизия.

" Ние непрекъснато приказваме с Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването, тъй като това, което се случва е безусловно неприемливо - да бъдат отворени заведения за хранене и нощни заведения, само че да бъдат затворени децата ни ", съобщи Богданов.

Децата са извънредно травмирани, изключително българските, във връзка с това, че са най-вече затворени. Като гражданска организация настояваме, че учебните заведения би трябвало да бъдат отворени, сподели още той.

" На първо място би трябвало да се даде явен отговор на това дали учителското съсловие ще се имунизира или не, при какви условия и за какво продължава да има неимунизирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не желаят на децата им да бъдат правени неинвазивни проби ", сподели още Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и по тази причина МОН и Министерство на здравеопазването би трябвало да имат явен проект по какъв начин ще ръководят рецесията.

" Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на страната, е да се изчакат изборите. Малките деца най-малко би трябвало да бъдат пуснати да вземат участие, тъй като на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде арестувано вниманието в един екран ", съобщи той.

Трябва да се дискутира по какъв начин ще стане безвредна средата в учебно заведение и по какъв начин да се обезпечи такава организация на работа, че да се обезпечи присъствено образование за децата на тези родители, които нямат срещу децата им да бъдат тествани с неивазивни проби.

Според Георги Богданов няма страна, която да предлага мярка неимунизираните учители да преподават от у дома.

" Аз не мога да си показва, че един преподавател ще си стои у дома, а 30 възпитаници ще стоят в клас единствено тъй като той не желае да се имунизира ", съобщи Богданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР