Защо да се явявам в парламента? Гласували са ми оставката,

...
Защо да се явявам в парламента? Гласували са ми оставката,
Коментари Харесай

Когато дори и физически се разправят с ГЕРБ… Борисов обвини Христо Иванов и ДПС, че му организирали преврат

Защо да се явявам в Народното събрание? Гласували са ми оставката, аз към този момент съм жител, сподели водачът на ГЕРБ

Премиерът в оставка и в отпуск Бойко Борисов се появи на ексклузивен брифинг в централата на партия ГЕРБ.

Планът за възобновяване е подаден в Народното събрание, те ме викат там, с цел да вършат национален съд, съобщи Борисов в отговор на журналистически въпрос дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

„ Защо да се явя, като те са ми дали своят вот оставката. По тяхното решение, аз към този момент съм жител “, сподели той.

Въпреки това в последна сметка Борисов щял да благоволи да отиде в Народното събрание в сряда.

Според него на новите партии им би трябвало служебно държавно управление на Румен Радев и „ след месеци на репресии да реализират по-добър резултат “.

Борисов изиска да не се спекулира по никакъв метод с Плана за възобновяване.

„ Спрете да спекулирате, че няма План за възобновяване – той е юридически от над 200 индивида, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На процедура не е допустимо да се чете в Народното събрание, на процедура би трябвало да им го чета до края на юли. Умолявам сътрудниците най-отговорно – приемете го, той е добре изработен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия проект, само че спрете да спекулирате, че няма проект “, сподели още той.

Според Борисов след сформирането на новото национално заседание Движение за права и свободи постоянно гласоподава с опозицията и към този момент на всеки трябвало да стане ясно, че те нямат нищо общо с ГЕРБ.

„ Росенец “ към този момент няма да бъде закачан – бъдете сигурни! Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, тъй като оправданието е, че би трябвало да има по-спокоен парламент “, сподели Борисов.

По думите му „ летният прелом, започващ от „ Росенец “ и Христо Иванов, е добре съгласуван сред „ Да, България “ и Движение за права и свободи “.

„ За всички стана ясно, че ГЕРБ не е имала, няма и няма да има сделки с Движение за права и свободи. Сега ще питате ли има ли загадка сделка сред Държавно стопанско предприятие и Демократична България? “, посъветва публицистите министър председателят в оставка и отпуска.

Той изясни и по кое време ще пристигна времето на законодателна смяна за въвеждане на мажоритарен избор на депутати.

„ Знаете ли по кое време ще го създадат? Когато по някакъв метод даже и физически се разправят с ГЕРБ “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изясни и за какво е разхлабен Националният действен щаб.

„ Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители… Една година не стопираха да се подиграват с Щаба, даже гориха маските и споделяха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние надали не напук сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, в случай че желаят да го има този щаб, да го назначат. Д-р Симидчиев (Александър Симидчиев от Демократична България бе определен за ръководител на комисията по опазване на здравето в НС) да дава инструкции. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкоз желаеха бързо да се саморазправят, че одобриха оставката на кабинета “, сподели министър председателят в оставка.

Борисов употребява случая и да напомни какъв брой добре е управлявал България.

„ Благодарение на мен – колкото и да е нескромно, вие не разбрахте, че има миграционна рецесия. Приеха ни в банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. Рейтинговите организации непрекъснато ни подвигат рейтинга. Справихме и с финансовата рецесия. Сега като виждам резултатите от през вчерашния ден имаме 1076 нови случаи на ковид – може би най-ниско новозаразени за района. Това демонстрира, че имаме доста ловко ръководство на пандемията “, добави той.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР