Защитникът на ЦСКА 1948 - Елитон, говори пред клубната телевизия.

...
Защитникът на ЦСКА 1948 - Елитон, говори пред клубната телевизия.
Коментари Харесай

Елитон: Бяхме бедни и разполагах с 5 евро на ден, най-добре е в ЦСКА 1948

Защитникът на ЦСКА 1948 - Елитон, приказва пред клубната телевизия. Ето какво сподели в своето изявление: 

" От дребен играя футбол и моята фантазия беше да стана футболист. Баща ми също мечтаеше за това. Имам хубави мемоари. Семейството ми направи всичко допустимо да ми помогне да стигна до професионалния футбол. Първите ми футболни мемоари още веднъж са свързани с моето семейство. Когато играех в Санто Андре, не получавах заплата. Майка ми работеше като чистачка и нямахме задоволително пари, с цел да вървя да упражнявам. На ден имах към 20 реали (5 евро). Майка ми правеше всичко допустимо и даже, когато имаше почивни дни, отново работеше, с цел да мога да си заплащам таксите за тренировки. Този спомен е доста мощен. Ние сме от оскъдно семейство и без помощта на моята майка, нямаше да стигна до тук ", разяснява 26-годишният Елитон.

" Като дребен не гледах доста футбол, а единствено да играя. Трудно мога да кажа кой ми е бил кумир. От актуалните футболисти най-вече одобрявам Върджил ван Дайк. Това, което най-вече одобрявам в Бразилия, са хората. Те са доста отзивчиви, отворени и доброжелателни. Това обичам в Бразилия Преди да получа оферта не знаех нищо за България. После приказвах с мои познати, които са играли тук и те ми споделиха, че е хубава страна за живот, а шампионата е положително за развиване. Не съм доста добре осведомен с българската кухня. Не приказвам хубаво британски, както и български. Това лимитира връзката ми с хората и не съм пробвал разнообразни български ястия. В Бразилия най-вече одобрявам известното ядене фейжоада. Тук съумях да видя „ Александър Невски “ и доста ми хареса. Красива е ", сподели още бразилецът.

" В тима най-вече ми харесва, че организацията и тренировките са на доста високо равнище. Спрямо предходните ми тимове, тук се усещам най-добре и съм благополучен, че отборът върви добре и дава на всички ни положителни условия, с цел да се фокусираме единствено и само върху футбола ", приключи футболистът на ЦСКА 1948.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР