Защитникът на Локомотив (Пловдив) Мартин Паскалев само за една година

...
Защитникът на Локомотив (Пловдив) Мартин Паскалев само за една година
Коментари Харесай

Мартин Паскалев: Първо с Локо в Европа, а послед трансфер в ...

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Мартин Паскалев единствено за една година се трансформира един от главните футболисти в състава на Александър Томаш. 20-годишният младеж на черно-белите е един от дребното играчи, излязъл от школата на клуба и съумял да пробие в мъжкия тим. Преди това обаче Паскалев натрупа опит в мъжкия футбол с екип на Спартак (Варна). Защитникът игра за варненци в Трета лига и записа много мощни мачове, които помогнаха за завръщането му на " Лаута ". Именно против Спартак (Варна) е идващият мач на Локомотив, който ще бъде по-специален за Паскалев. Ето какво показа бранителят за работата си с Томаш, както и за задачите пред клуба в изявление за Sportal.bg.

Как се чувстваш след мощния старт на сезона за Локомотив?
Чувствам се добре, веселя се, че играем прекрасен футбол и резултатите не закъсняват, само че да не забравяме, че равнищата е дълга.

Очакваше ли сходно начало на акцията за „ смърфовете “ след ненапълно слабия свършек на миналия сезон?
Аз персонално го чаках. Знаехме, че резултатите ще дойдат. Липсваше ни и малко доза шанс в края на сезона. Мисля, че се постарахме много в подготвителния лагер. Да не забравяме, че пристигнаха и много нови хора. Изцяло нов състав сме, само че радващото е, че вникват много бързо в условията на треньора.

За страдание, загубихте от ЦСКА 1948 вкъщи в предходния кръг. Това проваляне по някакъв метод повлия ли ви в съблекалнята?
Няма никакви драми, наясно сме, че ще има такива дуели.

Ти се наложи в центъра за отбраната на Локомотив. Друг твой млад сътрудник – Тодор Павлов също записа мощни мачове, а двамата сформирахте най-младата централна двойка в шампионата. Освен това сте и юноши на Локомотив. Какво значи за вас, младите, да получавате такова доверие?
Както за мен, по този начин и за него мисля, че е сбъдната фантазия да си минал през всички младежки гарнитури и да заиграеш за мъжкия тим. Изключително е значимо доверието, което ни дават от треньорския щаб, само че и освен това. Опитват се да ни оказват помощ във всяка една сфера. Всичко зависи напълно от нас.

Изглежда, че свикнахте с напътствията и работата на Александър Томаш. Какъв треньор и човек е той?
Наясно сме с това, което работим, изисква се повече религия и доверие в сътрудника! Томаш е перфекционист. Ако правиш всичко доста добре, той постоянно ще ти повтаря, че имаш още върху какво да работиш. Не съм виждал по-голям МОТИВАТОР.

Вече записа много мачове в елита, само че преди този момент ти игра за Спартак (Варна) в Трета лига. По какъв метод това спомогна за израстването ти и по какъв начин съумя да се оправиш със скока от Трета лига в efbet Лига?
Никога няма да не помни интервала си в Спартак Варна. Винаги ще съм признателен на хората, които ме издигнаха от дъното до efbet Лига. Скокът е значителен от Североизточната Трета лига до Първа лига. Да не приказваме и каква е разликата във футбола в двете групи. Но това да се приспособявам толкоз бързо го направиха Александър Тунчев и Жоро Илиев, които знаеха по какъв начин да постъпят с мен и в кой миг какъв брой да играя. Знаеха по кое време е верният миг да вляза в игра, за което им благодаря.

В Спартак вкара значително голове за централен бранител. Спомням си, че с две твои попадения изхвърлихте Локомотив (София) от шампионата за Купата на България. Тук неотдавна вкара своя дебютен и доста значим гол против Септември. Да чакаме ли още попадения?
Доста по-трудно е да вкараш 15 гола в Първа лига, в сравнение с в Трета, само че за мен голът не е най-важното нещо. Важно е тимът да побеждава и да позволяваме колкото може по-малко голове. А голът ще е бонус към положителната ти работа в отбрана.

В игра скоро чакаме да се завърнат Луан и Райън Бидунга. Това по някакъв метод тормози ли те и какъв брой е значима конкуренцията в един тим?
Конкуренцията е едно от значимите неща, с цел да подобриш себе си. Харесва ми да има конкуренция. Това е един плюс за нас, с цел да не се отпускаме и да продължаваме да работим повече.

Кой от играчите в Локомотив ти дава най-ценни препоръки?
Радвам се че съм в тим, в който има много опитни футболисти като Илиев, Карагарен, Димитров, Витанов, Василев. Това са хора, от които освен можеш да попиваш, само че и да те научат на доста неща. Мога да отлича и двама, които ми оказват помощ да усъвършенствам играта ми в дълготраен проект. Това са Милош Петрович и Илко Пиргов.

Докъде може да стигне Локомотив (Пловдив) през този сезон?
Ако продължаваме по-същия метод да вършим това, което упражняваме и да се подобряваме с всеки един ден, мисля, че ни чака един сполучлив сезон.

Къде виждаш себе си след 5 години?
Надявам се най-много да съм здрав, по-късно желая първо да се потвърдя колкото може повече в Локомотив и да играя в Европа с обичания ми тим. А след към този момент, както за всеки един млад футболист, бих желал да играя в чужбина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР