Защитникът на Барселона - Жерар Пике обяви намерението си да

...
Защитникът на Барселона - Жерар Пике обяви намерението си да
Коментари Харесай

Изненада: Жерар Пике прекратява кариерата си

Защитникът на Барселона - Жерар Пике разгласи желанието си да приключи кариерата си.

" Последните седмици, месеци доста хора приказват за мен. Но до момента не съм дал отговор. Сега ще приказвам.

Като доста от вас постоянно съм бил почитател на Барса. Роден съм в семейство на футболни почитатели и почитатели на Барселона. Когато бях дребен желаех да стана не футболист, а състезател на Барса.

Напоследък доста си мисля за това момче. Ами в случай че тогава му бяха споделили, че всичките му фантазии ще се осъществен, че ще влезе в първия тим на Барса, че ще завоюва всички вероятни титли, ще стане европейски и международен първенец, ще играе с най-хубавите футболисти в света и да станете един от капитаните, да намерите другари през целия живот?

Изминаха 25 години, откогато се причислих към Барселона. Тръгнах, само че се върнах. Футболът ми даде всичко, Барса ми даде всичко. Ти, Кулес, ми даде всичко.

И в този момент, когато всички фантазии на това момче се сбъднаха, желая да ви осведомявам за моето решение - че е време да завърша това пътешестване. Винаги съм казвал, че няма да имам различен тим с изключение на Барса. И по този начин ще бъде.

Съботният мач ще бъде последният ми на " Камп Ноу ". Ще стана постоянен почитател, ще поддържам тима. Ще предам любовта си към Барса на децата си, както направиха родителите ми.

И ти ме познаваш: рано или късно ще се върна. Ще се забележим на Камп Ноу. Да живее Барселона " показа Пике.

Испанският бранител стартира кариерата си в академията на Барселона от 1997 до 2004 година, след което отиде в Манчестър Юнайтед, а през 2008 година се завърна в Каталуния.

С " блаугранас " той стана първенец на Испания 8 пъти, Купата на Испания 7 пъти, Суперкупата на страната 6 пъти, Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА по три пъти и Световното клубно състезание три пъти.
 Шави откри заместител на Серхио Бускетс
Шави откри заместител на Серхио Бускетс

Мартин Субименди е трансферна цел на каталунците
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР