Защитна теза, в която намеси Румен Николов-Пашата, лансира през Фейсбук

...
Защитна теза, в която намеси Румен Николов-Пашата, лансира през Фейсбук
Коментари Харесай

Кирил Петков и Атанас Русев в спор за Пашата

Защитна теза, в която намеси Румен Николов-Пашата, стартира през Facebook съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в опитда се оправдае за обвиняванията, че е станал министър посредством имитация.През уикенда представляващият  сдружението „ За защитим Корал “ Атанас Русев и журналистът Асен Йорданов го упрекнаха за аферата. Двамата бяха по-рано през днешния ден и в утринния блок на bTV. В изявлението си там те оповестиха, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи и документи, с цел да може Петков да напусне УС на сдружението. Но в това време да си подсигури, че на негово място ще бъде вписан определен от него представител. Напускането на бордовете на компании и неправителствени организации е категорично условие, когато се заема обществена служба. В графата влизат министри и депутати.По думите на Русев, членовете на сдружението разбрали напълно инцидентно, че са се сдобили с нов сътрудник. На мястото на Кирил Петков.В отговор на обвиняванията Кирил Петков пусна пост във Facebook:„ Смут в дълбоката страна “„ Познавах Атанас Русев като кайтист и деятел на идеята за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022. През февруари 2022, тогава като министър председател, подадох лист от 19 лица на Иван Гешев – в този миг основен прокурор. В листата е и Румен Николов – Пашата. Една от водещите фигури на СИК, другар и съучастник в доста инициативи на Бойко Борисов.В същия ден, в който описът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, койтотази заран по този начин артистично се възмущаваше от „ неправдите “,ми звъни сърдит и ми споделя, че не е трябвало да поставям Пашата в моя лист.Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал министър председател тъкмо с цел да трансформира дълбоката страна. И че хора като Пашата би трябвало за бъдат разследвани от органите на реда. Той се ядоса и затвори телефона.След това се обади на татко ми, който познава също от Корал иму викам за какво съм поставил Пашата в листата от 19 евентуални престъпникана дълбоката страна. В оня миг татко ми не е самичък, има още един човек с него, който става свидел на този диалог и може да го удостовери.И в този момент запитвам – кой е действително Атанас Русев и на чии ползи служи?Кой го задейства в този добре готвен по прелиминарен сюжет скандал тъкмо в този миг? “, написа Петков.Думите му незабавно провокираха реакция от страна на Русев,
който ги нарече  „ изтъркани опорки, дето ги спускаш, с цел да си изчистиш всички измами, с които влезе в политиката “. Председателят на сдружението твърди, че това са неистини и сподели, че ще заведе дело за клюка против Петков.

„ Ние реагираме по закон, тъй като всяко бездействия от страна на сдружението и персонално от моя страна би означавало съучастничество към това закононарушение, което не може да допуснем. Потърпевши са освен Корал, само че и цялото общество, което ти имаш искания да управляваш. Докога ще продължаваш по този начин да лъжеш и да мажеш? Такива хора като теб би трябвало да бъдат освен отвън политиката, само че и отвън публичния живот. Ти излъга и съобщи очакванията на цялостен един народ. Знаеш каква е ориста на предателите по правдивост “, написа още Атанас Русев във фейсбук профила си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР