Защитаващият титлата си отбор на Реал (Мадрид) и Манчестър Сити

...
Защитаващият титлата си отбор на Реал (Мадрид) и Манчестър Сити
Коментари Харесай

Реал Мадрид и Ман Сити са първите осминафиналисти

Защитаващият купата си тим на Реал (Мадрид) и Манчестър Сити са първите осминафиналисти в Шампионската мощ.

30 секунди не стигнаха на Шахтьор (Донецк) за победа против Реал. Мачът приключи 1:1, а отборът от испанската столица изравни в петата минута на добавеното време с гол на Антонио Рюдигер след неточност на вратаря на символичните домакини Анатолий Трубин.

Двубоят от група F в Шампионската лига се игра във Варшава, поради военните дейности, които се водят на територията на Украйна.

Шахтьор поведе с гол на Олександър Зубков в 46-ата минута. Тимът към този момент е записвал победа над Реал и то, посред Мадрид - 3:2 през есента на 2020-а.

Отборът на Анчелоти съумя да изравни надълбоко в добавеното време а мача. Тогава композиция сред Тони Кроос и Антонио Рюдигер приключи с попадение на бранителя за 1:1. Рюдигер обаче трябваше да напусне терена, тъй като разкървави главата си, отбелязвайки изравнителния гол в полската столица.

Ремито прави съвършена работа на Реал, който е с 10 точки в групата и към този момент е осминафиналист. Втори остава Република България Лайпциг (6 т.), който удари като посетител Селтик с 2:0 с късни голове на Тимо Вернер и Емил Форсберг. Шахтьор е с 5 точки, а Селтик - с една.

ФК Копенхаген съумя да спре Манчестър Сити в група G. Срещата в Дания приключи 0:0. Съставът на Пеп Гуардиола пропусна да се разпише в формален мач за първи път от април. Вероятно една от аргументите е, че Ерлинг Холанд, намиращ се в убийствена форма, не влезе в игра, непокътнат за дербито с Ливърпул в Англия в неделя. 

Вратарят на датския отбор Камил Грабара стана воин, спасявайки дузпа на Риад Марез в 25-ата минута. Полският пазач игра с защитна маска на лицето поради контузия. Преди това ВАР се намеси и противоречиво анулира гол на Родри за гостите, а единствено 5 минути след пропуща на Марез, бранителят Серхио Гомес бе изпъден с червен картон. И по този начин цялостен час Сити трябваше да играе с 10 против 11.

Сити има към този момент 10 точки, следван от Борусия (Дортмунд) със 7, Севиля и Копенхаген с по 2 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР