Засега властите не изключват нито една версия за убийството на

...
Засега властите не изключват нито една версия за убийството на
Коментари Харесай

Две обвинения са повдигнати на вероятния убиец на Виктория

Засега управляващите не изключват нито една версия за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това стана ясно от специфичния брифинг в Министерския съвет на вътрешния министър Младен Маринов, основния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

На въпрос какъв е претекстът, Цацаров отговори - непринудено нахлуване за полово посягане . Той добави, че задържаният Северин Красимиров е упражнявал бокс, имало данни, че той бил пийнал - бил е " употребявал алкохол " цяла нощ. Нямало на този стадий директни очевидци на закононарушението.

По думите на вътрешния министър Младен Маринов досега не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова – както нещо в персоналния ѝ живот, по този начин и убийството да е станало поради специалността ѝ. Припомняме, че Маринова беше лицето на предаването " Детектор ", което русенската телевизия TVN започва в края на септември и в действителност беше излъчен единствено един епизод – изявление с журналиста от " Биволъ " Димитър Стоянов и румънския му сътрудник Атила Биро по случая " Джи Пи Гейт ".

Маринов описа и, че са били арестувани няколко души с престъпно минало, само че са били освободени, защото нямали нищо общо със случая. Вътрешният министър сподели, че задържаният се споделя Северин Надеждов Красимиров, на 21 години, роден и живял в Русе . Маринов изясни, че Красимиров е бил регистриран поради кражба на цветни метали, само че няма публични данни да е правил друго закононарушение. Той посочи и, че има осъществени ДНК експертизи, само че се вършат и други проби.

До сегашния миг наподобява Северин е отговорен, стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров. Повдигнати са две обвинявания на Красимиров – за обезчестяване , за което може да влезе в пандиза от 10 до 20 години, както и за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод , като за второто закононарушение може да влезе в пандиза доживот, само че минимум за 15 години. Сега ще се задейства процедура с искане за екстрадиция на Красимиров – пред немски съд. Цацаров също категорично акцентира, че работата по случая продължава – по всички версии.

Какво сподели по тематиката министър председателят Бойко Борисов прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР