„Засега в Европа няма доказано лекарство за коронавирусната инфекция. Просто

...
„Засега в Европа няма доказано лекарство за коронавирусната инфекция. Просто
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни с какви медикаменти се лекуват болните от COVID-19

„ Засега в Европа няма потвърдено лекарство за коронавирусната зараза. Просто потреблението на комбинации от лекарства оказва помощ на болните. Министерство на здравеопазването деликатно следи всички изявления по отношение на препоръчаните лекарства”.

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” Тодор Кантарджиев, шеф на НЦЗПБ. По думите му е допустимо в София да бъде удължена грипната почивка.

„ Предпазните ограничения са препоръчани от Оперативния щаб и са признати от Министерството на здравеопазването. Всички лечебни заведения, в които бъдат открити инфектирани с ковид, ще продължат да работят.

Пациентите и личния състав, имали контакт с заболели, ще бъдат сложени под карантина. Те ще бъдат отделени. Доставени са защитни костюми, маски, ръкавици и дезинфектанти”, разясни Кантарджиев.

Професорът разяснява и страха на медицинските сестри в Белодробната болница. „ Тази обстановка е тестване за системата на опазването на здравето. Нормално е да има земетресения и страхове ", счита Тодор Кантарджиев.

„ Всяка зима, когато стартират сезонните вирусни инфекции на дихателната система, има потребност от дихателна реанимация. Привеждат се в наличност всички благоприятни условия за реанимационни дейности по отношение на дихателната система. Ще има места за всички заболели ", заключи професорът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР