Засега България стои в общия поток, но стои колебливо“ –

...
Засега България стои в общия поток, но стои колебливо“ –
Коментари Харесай

Бойко Ноев за Консултативния съвет и Украйна: България гледа да се сниши

„ Засега България стои в общия поток, само че стои нерешително “ – по този начин някогашният министър на защитата Бойко Ноев разяснява позицията на страната ни за рецесията в Украйна.

„ Традиционно когато възникне проблем сред нападателен Кремъл и запада, България гледа да се сниши, да не бъде на предните линии на разногласието. За разлика от други страни, ние с съображение сме нарочени за едни от най-близките някогашни съратници на Кремъл и носим това тегло “, счита Ноев.

Той добави, че у нас към момента липсва политическа воля и увереност по тематиките с Русия. „ У нас не просто русофилството е фактор, а съществуват и политически партии, които директно или индиректно осъществят ползите на Москва “, сподели Ноев.

Според него който приказва с горделивост за българския батальон в НАТО, нищо не схваща. „ Не можем да предоставим един батальон, тъй като му липсват елементи, които са му нужни “, сподели Ноев, по БТВ.

„ България е в едно извънредно нежелано място, на фона на най-високата смъртност, най-висока корупция. Докарали сме се до просешка сопа “, сподели още той.

„ Липсва политическа воля. Тя се показва в три КНСН-та. Украйна ще отмине и още веднъж ще забравим за всичко “, добави Ноев.

„ Обявяването от съветска страна, че отдръпва войските си, е следващ хибриден ход “, сподели в ефира на Нова телевизия Олена Коцева от Сдружение на украинските организации в България. Тя напомни, че през 2014 година Русия първо е твърдяла, че не води война в Украйна, а по-късно сама е признала, че там се водят военни дейности.
След КСНС: Съгласие за повече пари за армията
Темпът на модернизацията на Българската войска не подхожда на провокациите. Това съобщи президентът Румен Радев след заседаниет...
Прочети повече
„ Русия не извършва Минските спогодби откогато те са били подписани. Това, че съветската Дума прикани Путин да признае Донецка и Луганска национални републики, доста ми наподобява на случилото се с Крим ”, съобщи представителят на украинската общественост в България.

„ Липсва доверие към външната политика на Русия в международен мащаб “, съобщи журналистът Чавдар Стефанов по Нова телевизия.

„ Бих се съгласил с един мой съветски сътрудник, който дефинира настоящия интервал на ръководство на президента Владимир Путин като интервал на мракобесническа политика – с дрънчене на оръжие и вървене по острието на ножа ”, сподели журналистът.

Коцева разяснява и вчерашния КСНС при президента. „ Какво може да направи един български батальон “ ”, попита тя. По думите й в този момент България се демонстрира като сътрудник в НАТО, а позицията й е толкоз снишена, че наподобява като че ли на нея не може да се разчита.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР