Заседналият преди около една година моторен кораб Вера Су ще

...
Заседналият преди около една година моторен кораб Вера Су ще
Коментари Харесай

Продават „Вера Су” на търг, искат му 460 000 долара без ДДС

Заседналият преди към една година моторен транспортен съд „ Вера Су ” ще бъде продаден на търг с очевидно наддаване, оповестиха от „ Морска администрация ”.

От няколко месеца плавателният съд се намира в Кораборемонтния цех „ Терем Флотски боеприпас ” край Варна. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски $ без Данък добавена стойност. За присъединяване в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания транспортен съд. Крайният период за подаване на заявките за присъединяване изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 година, като те се подават в Деловодството на Дирекция „ Морска администрация – Варна “, град Варна, ул. Приморски “ №5.

Търгът с очевидно надаване ще се организира на 28 септември от 11 часа в постройката на Дирекция „ Морска администрация – Варна “.

Моторен транспортен съд „ Вера Су ” заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 година и беше изтеглен след повече от месец - на 26 октомври 2021 година Цялостната интервенция по изтеглянето и изваждането, избрана от специалисти като извънредно рискова, бе добре планувана, координирана и извършена при прецизно следван проект под контрола на сегашния вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

В края на предходната година корабът беше изваден на изсъхнал док в Кораборемонтния цех „ Терем Флотски боеприпас ”, с цел да се създадат огледи на пробойните и да се опишат вредите. Бяха направени и частични поправки на плавателния съд, след което беше пуснат на вода. В интервенцията по изтеглянето и спасяването на кораба страната изразходи над 2 милиона лв..

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР