Заседанията на общинските съвети и комисиите към тях вече задължително

...
Заседанията на общинските съвети и комисиите към тях вече задължително
Коментари Харесай

Решено: Заседанията на общинските съвети вече задължително и онлайн

Заседанията на общинските препоръки и комисиите към тях към този момент наложително ще се излъчват и онлайн.

Това взеха решение на първо четене депутатите със 123 гласа " за " от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, " Възраждане " и " ИТН ". Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се въздържаха.

Онлайн излъчването ще бъде единствено за съвещанията, които се водят при открити порти. Местните парламенти ще си запазят правото да закриват съвещанията си, в случай че това е належащо. Излъчването ще бъде в действително време на интернет страниците на общинските препоръки. И в този момент някои от тях излъчват директно - да вземем за пример тези в София, Варна и Бургас. Решенията за това обаче са на общинско, а не на национално равнище.

Дневният ред на съвещанията ще се разгласява авансово също. На страницата на общинския съвет към този момент ще има и указател с въпроси на жители към кмета, както и неговите отговори.

В законопроекта на ПП-ДБ бе заложено и всички гласувания към този момент да са поименно, а след края на съвещанията към протокола да се качва и гласуването на съветниците, което обаче провокира остра реакция в опозицията. Затова и вносителят на законопроекта Йордан Иванов от Демократична България одобри да се откаже от поименното гласоподаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР