Заседание на Съвета на държавните глави от ОНД започна днес

...
Заседание на Съвета на държавните глави от ОНД започна днес
Коментари Харесай

Лидерите на страните от ОНД започнаха среща в тесен състав

Заседание на Съвета на държавните глави от Оперативно-наблюдателно дело стартира през днешния ден в Астана, съобщи ТАСС.

Първата среща протича в стеснен състав - вземат участие само самите водачи, в това число президентът на Русия Владимир Путин. По-късно следва съвещание в уголемен формат, в което ще вземат участие и делегации от страните членки.

Дневният ред включва тематики, засягащи интеграционното съдействие в политиката, стопанската система и филантропичната сфера, по-нататъшното развиване на търговско-инвестиционното партньорство в границите на Оперативно-наблюдателно дело, както и проблеми на сигурността.

Домакинът на срещата - казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев, откри полемиките и насочи специфичен привет към държавния водач на Туркменистан Сердар Бердимухамедов, който за пръв път взема присъединяване в лидерски конгрес на Оперативно-наблюдателно дело, откакто бе определен на висшия пост през март. Токаев му пожела триумфи в държавната активност.

Очаква се участниците да одобряват решение, съгласно което да стартира работа комисия на Оперативно-наблюдателно дело по правата на индивида. Освен това може да бъде основана интернационална организация за поддръжка и разпространяване на съветския език под егидата на Общността.

Вероятно ще бъде контрактувано също Оперативно-наблюдателно дело да получи статут на наблюдаващ в Организацията на контракта за групова сигурност - ОДКС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР