Зърнопроизводители готвят блокади на границата с Румъния. От бранша настояват

...
Зърнопроизводители готвят блокади на границата с Румъния. От бранша настояват
Коментари Харесай

Зърнопроизводители блокират границата заради вноса от Украйна

Зърнопроизводители готвят блокади на границата с Румъния. От сектора упорстват България да наложи несъгласие върху свободния импорт на продукция от Украйна.

По думите им това ощетява родното произвеждане. От асоциацията плануват идната седмица да разположат земеделска техника на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам. 

От Брюксел президентът Румен Радев успокои, че Европейски Съюз ще даде финансова помощ на земеделските производители от страните наоколо до Украйна,

които пострадаха от " коридорите на взаимност " за износа на украинско зърно. Сред тях е и България. 

" Има целева помощ за 56 млн. евро, от които България получава 16 милиона евро. Тя е за най-засегнатите страни наоколо до Украйна, само че това напълно не е задоволително. Затова дружно с Румъния, Унгария, Словакия, Полша настояхме за доста по-голяма помощ, която да подхожда на вредите, които търпят нашите аграрни производители ", добави още Радев.

" Най-големият проблем е, че ние не можем да си осъществяваме продукцията и тук не приказваме нито за цени, нито за пари, приказваме да спасим един бранш от националната сигурност на Република България ", съобщи зърнопроизводителят Станимир Станчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР