Заразата с коронавирус има три възможни сценария, които да следва

...
Заразата с коронавирус има три възможни сценария, които да следва
Коментари Харесай

COVID-19 ще ни тормози още между 18 и 24 месеца

Заразата с ковид има три вероятни сюжета, които да следва през идните месеци. Това съобщи на утринен брифинг на Националния действен щаб секретарят му Димо Димов. 

" При първия сюжети се чака серия от повтарящи се дребни талази на болестта през лятото и есента, с наклонност за понижаване до 2021 година ", съобщи Димов. 

По думите му при втория сюжети се чака нов пик на болестта през зимата на 2020 година и следващи 1 или повече по-малки талази през 2021 година.  " Сценарий номер три е така наречен постепенно изгаряне на вируса - без ясно изразен вълнов модел ", сподели Димов. 

" Независимо от сюжета упованията са сред 18 и 24 месеца да се установи забележителна интензивност на коронавирусната зараза. Обществата и страните би трябвало да се приспособяват, тъй че да се откри салдото сред противоепидемичните ограничения и възобновяване на стопанската система ", съобщи секретарят на Националния действен щаб. 

" В тази връзка ние последователно отхлабваме ограниченията и ще забележим през идните дни какъв резултат има това и дали да продължим с либерализацията или да върнем част от ограниченията ", приключи Димов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР