Заради зачестилите инциденти с деца на пътя вътрешното и образователното

...
Заради зачестилите инциденти с деца на пътя вътрешното и образователното
Коментари Харесай

Държавата готви мерки за ограничаване на инцидентите с деца на пътя

Заради зачестилите произшествия с деца на пътя вътрешното и просветителното министерство приготвят нова разпоредба с ограничения за ограничение им. Миналата година живота си на пътя са изгубили 35 деца.

През 2016 година трагичните случаи са били с 5 по-малко, а за първите 6 месеца на тази година са починали 11 деца – повече от същия интервал на предходната година.

„ Аз и до ден сегашен, като си виждам колата, знам, че с нас се е случило знамение. В момента, в който излязох от колата, просто си прегърнах децата и споделих – Бог ни избави, просто оцеляхме”.

Споменът е от април. Колата на Надежда е смазана сред два камиона в Пловдивско. С нея пътуват 11-годишният й наследник и негова съученичка.

„ То беше за секунди. Видях, че колата ми отива под тира. Крясъци на децата откъм гърба в колата. След това аз се разсъниха, безусловно, тъй като някъде в дрямка чух гласа на сина ми, който викаше – „ Мамо, мамо, бързо излизай, разсъни се”.

Заради зачестилите произшествия с деца вътрешното и просветителното министерство работят по нова разпоредба, с цел да лимитират пътният травматизъм при подрастващите.

„ Чакаме я към този момент 11 година. Подкрепяме изкарването на такава разпоредба, само че сме скептични, че тя ще проработи наистина”, съобщи Емил Марков, специалист в Института за пътна сигурност.

А до момента в който институциите съумеят да намерят формулата, семейство на Надежда още се бори с контузията.

„ Детето е доста податливо на усеща. Чувствата, които е изпитало в такива моменти са боязън от гибелта, смут, и тъй като те не могат да го опишат, го проиграват, а от време на време съзнанието ги връща в избрани моменти, непрекъснато”, изясни психологът Елена Комисарова.

За Ангел към този момент е значимо да не минава по същия път, с цел да не вижда още веднъж ужаса, само че приканва водачите да го видят:

" Бих им споделил да карат на 4 очи, тъй като има доста случаи на произшествия и си е напряко като война на пътя”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР