Заради увеличеният миграционен натиск по границите ни с Гърция и

...
Заради увеличеният миграционен натиск по границите ни с Гърция и
Коментари Харесай

Ето колко струва охраната на границите ни заради бежанския поток

Заради увеличеният миграционен напън по границите ни с Гърция и Турция Министерство на вътрешните работи е похарчило близо 1 650 000 лв. за командировки на чиновници.

Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос на националният представител от ГЕРБ и някогашен силов министър Христо Терзийски. Самото запитване е от 20 май т.г., а отговорът е изпратен на 26 май.

Според справката осъществените разноски в размер на 1 649 267 лв. са за интервала януари-април 2022 година и са разпределени както следва:

януари - 350 183 лева;

февруари - 342 243 лева;

март - 412 391 лева;

април - 544 451 лв..

Изхарчените пари са сумарно изчислени за чиновниците на Главна дирекция " Национална полиция ", на Столичната дирекция на вътрешните работи и на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Очевидно е, че наклонността е за повишение на разноските. Става ясно също по този начин, че по-голямата част от изхарчените средства в действителност са от фондовете на Европейски Съюз (близо 1,5 млн. лева). Припомняме, че от началото на 2022 година са предотвратени близо 34 хиляди опита за нелегално влизане в България, което е с 4 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Миграционният напън по българо-турската граница съставлява 98% от общия миграционен напън на границите на страната ни, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР