Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на

...
Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на
Коментари Харесай

Експерт: Колата на НСО с Кирил Петков е хвърчала със 160 км/ч

Загиналият водач при тежката злополука с кола на НСО на входа на Аксаково е нямал добра видимост поради пътни знаци и растителност, а профилираният автомобил се е движел с доста над разрешената скорост - 150-160 км/ч.

Това са очевидните обстоятелства, за които красноречиво приказват и фотосите с деформираните коли, разяснява пътният специалист от Европейския център за транспортни политики Ивайло Желязков.

Според Желязков до съдбовния излаз са довели високата скорост и тежестта на автомобила на НСО, която е два пъти над тази на автомобила на жертвата.

Автомобилът на НСО - с товара и пасажерите, тежи към 3 тона,

а потърпевшата кола, със лично тегло 1200, а с пасажерите - 1400 кг, уточни специалистът. Той акцентира, че

при скорост 60-80 км/ч вторият автомобил няма по какъв начин да е сплескан до неразбираемост.

Желязков изключва опцията починалият да не е спрял на знак " Стоп ", само че сподели, че гумите на 30-годишната кола са били остарели и колата се е завъртяла. Пострадалият автомобил няма виновност, като се изключи това, че е неприятно поддържан, счита пътният специалист.

Той разяснява, че

преасфалтираният сектор ще попречи да се изследва спираният път.

Чисто нов износващ пласт имаме, той е с друга абразивност, сподели Желязков в отговор на въпрос дали това ще изиграе роля в следствието.

По думите му десетките запитани поданици на региона настояват, че не са виждали неравности и дупки в този сектор.

Ще оставим на способените органи да преценяват за какво тъкмо след злополуката на мястото, където е имало някакъв спирачен път, е асфалтирано, сподели той.

До дни ще бъде подготвен обстоен отчет на Центъра за трагичния случай,

в който живота си загуби 63-годишен мъж, а брачната половинка му пострада съществено. Експертите в организацията са направили всички нужни изследвания на мястото на случая, огледали са и колите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР