Заради рязкото понижение на температурите, придружено с обилни снеговалежи и

...
Заради рязкото понижение на температурите, придружено с обилни снеговалежи и
Коментари Харесай

Сняг и студ в Гърция: ​Отвориха временни подслони за бездомни в Атина

Заради внезапното намаляване на температурите, съпроводено с значителни снеговалежи и проливни дъждове в някои елементи на Гърция, управляващите в Атина отвориха спомагателни краткотрайни подслони за хора, останали без дом, оповестява Ройтерс.

 © фотография: Ekathimerini
Пътищата в планинските региони северно от гръцката столица са покрити с дебели преспи сняг. Минусовите температури сътвориха спомагателни неудобства на бездомните хора, които няма къде да преспят през нощта. Това накара управляващите в Атина да обезпечат отоплени подслони в разнообразни елементи на гръцкия мегаполис, където всеки, останал без дом, може да се подслони по празниците.

Мярката беше посрещната с огромно утвърждение от жителите на Атина, само че съгласно тях държавното управление би трябвало да предприеме спомагателни ограничения, с цел да обезпечи по непрекъснат заслон на нуждаещите се. Атина отваря краткотрайни подслони за бездомните през зимните месеци от 2005 година. Първоначално концепцията е да се дава топла храна, безвъзмездни медицински грижи и заслон на нуждаещите се за избран интервал от време.

След дълговата рецесия през 2009 година обаче от ден на ден хора изгубиха работата и приходите си и се появиха повече нуждаещи се от заслон, изключително през зимните месеци, когато сметките за отопление нарастват неведнъж.
 Подслоняват бездомните в Париж в кметствата Подслоняват бездомните в Париж в кметствата
По данни от предходната зима над 3 000 души в Париж нямат къде да пренощуват през студените месеци. Именно по тази причина, кметът на града Ан Идалго разгласи, че та...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР