Заради ренегатството на общинските съветници на БСП в столицата начело

...
Заради ренегатството на общинските съветници на БСП в столицата начело
Коментари Харесай

Ситуацията около Корнелия Нинова става все по-напечена

Заради ренегатството на общинските съветници на Българска социалистическа партия в столицата отпред с Иван Таков, нова дама тресе егото на водача на алените Корнелия Нинова.

Соцфурията провидяла във волностите на ръководителя на столетницата в София копнеж да седне наесен на поста й.

 

След като на 8 февруари изненадващо 7 от деветимата общинари, определени с пистата на Българска социалистическа партия, участваха в тайното гласоподаване и избраха „ аватара на ГЕРБ “, както към този момент е известен в общината Цветомир Петров – Цецо Царевицата, от Политическа партия за началник на локалния парламент, Нинова гневно смъкна доверието си от тях.

 

Заваляха закани за изключване, обществени порицания, прилагателни като „ лицемери “ и „ предатели “. Според осведомени претекстовете на общинските съветници от партия „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия да поддържат Петров били солидно осребряване на удареното рамо, подкрепено от посредника сред ГЕРБ и Политическа партия – небезизвестният Красимир Георгиев – Красьо Черния, за който се приказва, че от месеци се пробва да движи основаването на сглобка на локално равнище в София. Този път с триумф.

Таков обаче имал и други упоритости – сякаш продължаващ да е в съпротива на Цветомир Петров и болшинството в общината дружно с сътрудниците си, той бил наясно и че поради Нинова и егото й му се разминала опцията да е ръководител на общинския съвет, каквато сделка имало, разкриват общинари. Лично Корнелия порязала мераците някой от хората й да застава отпред на съвета и упорствала остро Българска социалистическа партия да си пее едно и също: „ Диана Тонова за ръководител, „ алените “ в съпротива “, и провалила опциите за кариерно развиване на столичния „ червен “ началник Иван Таков, който е правоприемник на славната „ алена " фамилия Такови – четвърто поколение социалист и отдавна с шефката му не мелят добре брашно.

 

Соцфурията съществено се тормози по време на номинациите за кмет на София, защото Таков получи същия брой, какъвто и фаворитката Ваня Григорова – през днешния ден и двамата ненавиждани от Нинова съвсем еднообразно. В момента ръководителят на „ алените “ в столицата разгласи, че въобще не се „ вълнува от мнението на Корнелия, която „ правела от мухата слон “, и искрено загатна, че в случай че партията пожелае и изпита потребност, той може да се кандидатира наесен за креслото й на ръководител на партията.

 

Слухове за сходни планове на Таков вървят от дълго време, откакто той закупи необятна известност в Българска социалистическа партия и отвън столицата. Градският съвет на Българска социалистическа партия, както и столичните организации утвърждават намерено Таков, защото внукът на шумкаря Пеко Таков съумява да активизира столетницата и да съживи реномето на беззъбата съпротива. Затова и Нинова до момента не го е изхвърлила от партията – имало съществени опасности от протест и всеобщи напускания на членове в навечерието на евровота, макар че той постоянно блестящо й се опълчва.

Такива закани към този момент бяха направени от младежкото Българска социалистическа партия в столицата, макар че Нинова още умувала дали да не изключи Иван Таков и общинаря Иван Пешев, а да остави с неодобрение останалите съветници, подкрепили избора на Цветомир Петров за ръководител на СОС.

 

Изключи ли всички за „ изменничество “, Българска социалистическа партия освен че няма да има никакво лоби в общината на партийните си ползи, а ще остане за пръв път без група в СОС в новата история на партията, бил единият мотив за прошка. Затова и се бавело насрочването на Национален съвет на Българска социалистическа партия, който да реши ориста на ренегатите.

 

Егото на „ крушовската Борджия “, както я назовават някои, не разрешавало да се гази йерархията в Българска социалистическа партия и да се подрива престижът й, но опасността занапред да стартират нервности около лидерския пост посред акция за евроизбори, била повече от притеснителна за Нинова.

Затова и „ алените “ преценят виновността на всеки от гласувалите за нова сглобка в общината, с цел да тупат топката, до момента в който реши главатарката им какво да прави с оредяващата си партия.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Корнелия Нинова БСП Иван Таков Цветомир Петров – Цецо Царевицата ПП Красимир Георгиев – Красьо Черния Диана Тонова Пеко Таков Иван Пешев Цветомир Петров СОС председател
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР