Заради ремонта на тунела в столичния кварталЛюлин“ се предвиждат промени

...
Заради ремонта на тунела в столичния кварталЛюлин“ се предвиждат промени
Коментари Харесай

Заради ремонт: Предлагат алтернативен път към столичния квартал Люлин“

Заради ремонта на тунела в столичния квартал„ Люлин “ се плануват промени в организацията на придвижването, оповестява БНР.

Има план за отделяне на различно трасе, по самодейност на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Целта е да се избегнат тапите, ще бъде въведена " зелена светлина " по маршрут, който стартира от кръстовището на бул. „ Царица Йоанна “ и бул. „ Петър Дертлиев “, по посока бул. „ Сливница “.

„ Той продължава през кръстовището на „ Орион “ и към бул. „ Сливница “, посока центъра, до ул. „ Опълченска “. По цялата дължина на трасето вкарваме " зелена вълна " на светофарните уредби. По този метод хората ще стигат по-бързо по трасето, като оптималното планувано време за пътешестване е до 10 минути. Наред с това обособяваме и нова трета лента на бул. „ Сливница “ в сектора от ул. „ Русе “ до бул. „ Константин Величков “. С тези няколко ограничения се надяваме фрапантно да улесним напредването в града “, разяснява шефът на градския парламент Георги Георгиев.

Предвиждат се някои промени:

-  Промяна в организацията на придвижване на кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “, като се обособят 2 бр. ленти за ляв завой от бул. “Царица Йоанна “ към бул. “Д -р Петър Дертлиев “ в посока център;

-  Промяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “;

-  Промяна в работата на светофарната уредба на бул. “Сливница “ и ул. “Адам Мицкевич “;

-  Осигуряване на зелена вълна по бул. “Сливница “ в сектора от бул. “Д-р Петър Дертлиев “ до бул. “Мария Луиза “;

-  Обособяване на 3 бр. ленти за придвижване по бул. “Сливница “ в посока център в сектора от ул. “Русе “ до кръстовището с бул. “Константин Величков “ – по този метод ще се усили с 20% пропускателната дарба на кръстовището на бул. “Сливница “ и бул. “К. Величков “ в посока център.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР