Заради редица нередности кметът на София Васил Терзиев даде на

...
Заради редица нередности кметът на София Васил Терзиев даде на
Коментари Харесай

Скандалът с боклука в София стигна до прокуратурата

Заради редица нередности кметът на София Васил Терзиев даде на прокуратурата предоставения отчет от одита на завода за боклуци Според него, в случай че не бъдат взети бързи ограничения, в границите на няколко години столичани ще бъдат изправени пред огромен проблем. Какви са установените нарушавания и по какъв начин отговори опозицията, Цанка Николова работи по тематиката.

Безхаберие, безсистемно харчене на пари, безнаказаност - по този начин кметът на София Васил Терзиев заключи отчета от 130 страници. Според него, в случай че до 3 години не бъдат взети ограничения, би се запълнила и четвъртата клетка в завода, а това ще докара до рецесия с боклука. От ГЕРБ-СДС считат, че такава няма да има. И още нередности, които показаха от общината - през юли предходната година служащ е получил съществена заплата 940 лв., а зам.-директорът - 12 000. От ГЕРБ-СДС обявиха, че тази сума е от насъбрани материални тласъци, а заплатата все още на зам.-директора е 5000.

Неработещи машини, раздавани бонуси на високи постове и безконтролно ръководство, откриха проверяващите в работата на завода за боклуци в София.

" Заводът върви в доста неприятно положение, на процедура не преработва отпадъка, а в това време
бонусите порастват в геометрична градация ", сподели Николай Савов, и. д. шеф на столичното дружество за отнасяне на боклуци.



" Когато оборудванията не са поддържани, занемарени са и са се счупили доста по-рано, в сравнение с би трябвало, това за нас не е обикновено. Когато не се случват нещата в завода, както би трябвало по никакви индикатори, само че се раздават обилно
бонуси на ръководството, за нас това също не е обикновено ", разяснява кметът на София Васил Терзиев.

От ГЕРБ-СДС контраатакуваха.

" 2015 година кмет беше Фандъкова, само че шеф на завода беше господин Савов. Дали той тогава си е приключил работата, в случай че през днешния ден обстановката е такава? Това мисля освен прокуратурата, само че и той самият би могъл да отговори ", уточни Лорита Радева, общински консултант от ГЕРБ-СДС.



Кметът на София предвижда рецесия, в случай че не бъдат взети ограничения в идващите 3 години.

" Заводът би трябвало да работи по различен метод и да преработва доста повече неща вместо да ги депонира. Вместо това ние пълним клетките с непреработен отпадък и вместо да имаме много дълъг живот откъм години на всяка една от тези кафези, третата клетка е запълнена, четвъртата се цялостни бързо ".

От ГЕРБ-СДС дефинираха изявлението на Терзиев като неистина и показаха, че потенциалът на предприятието е до ноември 2031 година.

" Ако в София има рецесия с ръководство на отпадъците, по-рано от 8 години, за което е обезпечено, това ще е резултат от неприятно ръководство от екипа на господин Терзиев ", разяснява Георги Георгиев, общински консултант от ГЕРБ-СДС.



Продължава да се търси решение и за рецесията към избора на ръководител на общинския съвет.

" Нова година - нов шанс, нова седмица нов шанс. Чакаме, надяваме се и продължаваме да работим ", сподели Васил Терзиев.

" Най-голямата група не знае какъв ѝ е казусът, пита другите за решение и ние им го казахме - доста е просто. Ако сте леви, алената женитба, която си бяхте подгтовили, да се свършва с тоя фарс и да се почва работа. Ако сте десни, заявете го ясно. Не може да се живее в такава политическа шизофрения ", счита Георги Георгиев.

От ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да бъдат част от плаващи болшинства. А дали шестият опит за избор на ръководител ще се увенчае с триумф, ще разберем в четвъртък.

Снимки: БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР