Заради процесите, които се случиха в БСП голяма част от

...
Заради процесите, които се случиха в БСП голяма част от
Коментари Харесай

Валери Жаблянов, „Левицата!“: ПП и ГЕРБ се готвят да управляват заедно

Заради процесите, които се случиха в Българска социалистическа партия огромна част от политиците и гласоподавателите се дистанцираха. Така че изрично „ Левицата! “ е в ляво с хора с лява биография.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria претендент депутатът от коалиция „ Левицата! “ Валери Жаблянов.

В Българска социалистическа партия е мъчно да се наблюдава кой на какво мнение е. В това отношение си наподобяват с Борисов и ГЕРБ – по смяната на мнението. Говоря за постоянството в избрани позиции и тяхното отстояване.

Целта ни е да разтеглим лявото посланичество в българския парламент. Кризата в партийната и политическата система, стопанската система и общественото дело, значително се дължи на наложения от десетилетия десен модел на ръководство. Десницата носи отговорност за това, което се случи с демокрацията – за отстъплението от демократичните стандарти в дългия интервал на ръководство на ГЕРБ, за уронването на престижа и престижа на българския парламент, за неблагополучията в енергетиката откъдето идва и инфлацията, недоизграждането на националния енергиен комплекс.

Левицата има напълно други и разнообразни отговори на това, което през днешния ден се случва в България. Запазване на въглищните централи до момента в който в България стане допустимо безболезнено прекосяване към други енергийни източници. Сроковете за затварянето им подписани от Борисов и Кирил Петков са не просто нереалистични, а биха довели до тежки обществени и битови разтърсвания.

„ Левицата! “ ще се бори за полезностите от различен вид публично устройство, учредено на взаимност и обществена правдивост, предоставяне на опция на наемните служащи и дребните бизнесмени за глътка въздух. Проблемът са монополите и картелизираните цени.

Трябва нова селскостопанска национална политика. „ Левицата! “ е подготвена да направи първата крачка за нова политика.

Цените могат да бъдат следени с регулация на облагата по някакъв метод. Монополът на пазара на хранителни артикули на огромните търговски вериги не предстои на подозрение.

Задължително без военна помощ за Украйна, без разпалване на войната. Всички средства за намиране и налагане на мир. Европейските политици би трябвало да поемат своята отговорност.

Нинова отхвърли обединяване с „ Левицата! “. За мен това е политическа неточност, тъй като виждаме консолидацията в дясно. Виждаме Политическа партия и ГЕРБ, които без значение, че се показват за съперници се готвят да ръководят дружно.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР