Заради препълнени болници в някои части на Чешката република страната

...
Заради препълнени болници в някои части на Чешката република страната
Коментари Харесай

Здравеопазването в Чехия е пред срив - Германия и Швейцария ѝ помагат заради коронавируса

Заради претъпкани лечебни заведения в някои елементи на Чешката република страната се обърна към Германия и други европейски страни с молба за помощ, съобщи БГНЕС.
Чехия е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни от Европейския съюз. Тя е изправена пред вълна от нови случаи, дължащи се на разпространяването на мощно заразният английски вид на ковид.
 Чехия поръча китайска ваксина против Covid-19 Чехия поръча китайска ваксина против Covid-19
Чешката република стана втората страна от Европейски Съюз след Унгария, която изиска коронавирусни ваксини от Китай, се споделя в изказване от кабине...
Вътрешният министър Ян Хамачек съобщи, че прилежаща Германия е предложила десетки кревати в лечебните заведения си за лекуване на чешки пациенти с COVID-19. Хамачек сподели, че Швейцария е другата страна, подготвена да помогне с незабавно с 20 кревати в лечебните заведения си, като в същото време обезпечава превоза на пациентите. Водят се диалози и с Полша за обезпечаване на към 200 кревати.
След като във вторник ежедневното нарастване на новите доказани случаи доближи 16 642, рекордните над 8 000 пациенти с COVID-19 се нуждаеха от хоспитализация.
Някои лечебни заведения в Западна Чехия, покрай немската граница, централната част на страната към Прага и района Пардубице на изток от Прага не можеха да одобряват повече пациенти и те трябваше да бъдат превозени до клиники другаде в страната.
Наричайки обстановката в лечебните заведения " сериозна ", здравният министър Ян Блатни съобщи, че държавното управление е одобрило проекта му да се активизира целият медицински личен състав като се изключи общопрактикуващите лекари и гинеколозите за работа в препълнените лечебни заведения.
 Чехия вкара наложително тестване за ковид на работа. Ако откажеш - санкция Чехия вкара наложително тестване за ковид на работа. Ако откажеш - санкция
Чешкото държавно управление задължи притежателите и управлението на организации и предприятия, в които работят над 50 души, да ревизират слу...
" Трябва да активизираме всичките си запаси ", сподели Блатни.
Правителството подреди наложително всеобщо тестване на чиновници в частни компании. Министърът на индустрията и търговията Карел Хавличек съобщи, че възнамерява да предложи същите ограничения и за държавните чиновници.
Почти 11-милионната нация е записала публично 1,3 милиона инфектирани с COVID-19 и 21 000 смъртни случая.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР