Заради предислоцирането на руски войски около границата с Украйна НАТО

...
Заради предислоцирането на руски войски около границата с Украйна НАТО
Коментари Харесай

Силите за бързо реагиране на НАТО са в повишена бойна готовн...

Заради предислоцирането на съветски войски към границата с Украйна НАТО увеличи бойната подготвеност на своите сили за бързо реагиране в Европа, които са с обща бройка от 40 000 души, заяви немското издание “Ди Велт”, представено от БГНЕС.

От понеделник силите в Съвместната оперативна група би трябвало да бъдат подготвени за разполагане в спешната зона в границите на пет дни. Силите за особено предопределение и военна логистика също са приведени в нараснала подготвеност. По информация на изданието, решението за това е взето предходната седмица по време на Северноатлантическия съвет.

В състава на основаната през 2014 година Съвместна оперативна група с доста висока степен на подготвеност влизат към 6400 военнослужещи от Съединени американски щати, Англия, Полша, Испания, Италия и други държави-членки на НАТО.
Командването се прави на ротационен принцип. В момента групата се управлява от Турция, а през 2023 година командването ще бъде поето от Германия.
Свързани вести Военният министър се разгласи срещу нови войски на НАТО Висш военачалник от НАТО желае в България и Румъния да се ускори военното наличие Нахлува ли Русия в Украйна? Говори НАТО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР