Заради предислоцирането на руски войски около границата с Украйна НАТО

...
Заради предислоцирането на руски войски около границата с Украйна НАТО
Коментари Харесай

Ди Велт: Силите за бързо реагиране на НАТО са в готовност за разполагане в Украйна

Заради предислоцирането на съветски войски към границата с Украйна НАТО увеличи бойната подготвеност на своите сили за бързо реагиране (NATO Response Force, NRF) с обща бройка от 40 000 души. Информацията е на немското издание „ Ди Велт ”, което се базира на дипломатически източник от алианса.

От понеделник Съвместната оперативна група с доста висока степен на подготвеност на НАТО (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF), която е част от структурата на NRF, би трябвало да бъде подготвена за разполагане в спешната зона в границите на пет вместо за седем дни, както беше преди. Останалите подразделения на NRF, в това число силите за особено предопределение и военна логистика, също са приведени в нараснала подготвеност. По информация на изданието, решението за това е взето предходната седмица по време на Северноатлантическия съвет.
Украйна изиска от НАТО наказания за Русия
Украйна прикани НАТО да ускори военното съдействие с Киев и да приготви пакет от ограничения, в това число наказания, за въздържане на Русия...
Прочети повече
В състава на основаната през 2014 година Съвместна оперативна група с доста висока степен на подготвеност влизат към 6 400 военнослужещи от Съединени американски щати, Англия, Полша, Испания, Италия и други страни членки на НАТО.

Командването се прави на ротационен принцип. В момента групата се управлява от Турция, а през 2023 година командването ще бъде поето от Германия. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР