Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая,

...
Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая,
Коментари Харесай

Карлос Контрера, ВМРО: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

„ Заради политическа уместност се прави опит за изпиране на случая, като се разменят местата на нарушителя и жертвата. “

В това е уверен общинският консултант в СОС и ръководител на ВМРО–София Карлос Контрера . В своя позиция той твърдо се афишира в поддръжка на служителя на реда , който при гонене е създал изстрел, довел до гибелта на нарушителя . Прилагаме цялата позиция на Карлос Контрера без редакторска интервенция:

„ Каква е тази страна, в която служителите на реда не могат или не би трябвало да стрелят?! Случаят с простреляния и умрял престъпник ловко се употребява от някои среди и медийното им лоби за следващата пропагандна акция. Ситуацията, довела до гибелта на 18-годишния млад, само че очевидно загрубял престъпен вид, е долу-горе ясна.

Поне от изнесената информация от същите медии излиза наяве, че полицейският патрул е преследвал бягащ, търсен за тежко закононарушение човек, за който са подадени данни, че е допустимо да е въоръжен. Е, какво да направи друго служителят с изключение на да стреля, откакто преследвания не се подчинява, а протяга ръка към чантата си и може да заплаши живота на чиновниците?

Други въпроси изплуват обаче. Къде е министърът на вътрешните работи и за какво не излезе да отбрани служителя на реда? Къде е основният секретар – професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, за какво не излезе да отбрани чиновниците? Ясно е, че имат цялостната информация какво е станало, ясно е, че не излизат по политически съображения, тъй като простреляният е ром. А това прави случая политически неточен. Ако беше млад бял мъж нещата щяха да са други.

Много неприятно усещане прави, че някои лица в медиите сугестират публичното мнение в посока в жанр Джордж Флойд – че надали не той е жертва, а служителите на реда са насилници, зли расисти, които мачкат безправните разнообразни. Това към този момент е просташко!

Съвсем очевидно е, че се прави опит за така наречен изпиране на случая, като се разменят местата на нарушителя и жертвата. За въпросната тайфа, част от която е убитият, стана ясно, че е нападала почтени дами, нанасяла им е удари, имали са и предходни прегрешения. Сега обаче не слушам гласове в отбрана на потърпевшите дами, а чуваме опити да се изкара нарушителят жертва.

Грабежът е тежко закононарушение, тъй че тук става дума за хора с очевидно и поредно антисоциално, престъпно държание.
Кой е жертвата и кой е нарушителят?!

Категорично правя възражение против опитите да се подмени истината с внушения на тоя или оня по националните медии! Категорично стоя зад чиновниците на Министерство на вътрешните работи по отношение на този случай! Крайно време е и обществото, и политиците да защитим чиновниците на реда, в това число и от отрицателни акции, подбуждани от политическа уместност.

Призовавам министърът и основният секретар незабавно да защитят служителя на Министерство на вътрешните работи! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР