Заради пълния дефицит на кадри в държавната администрация няма компетентни

...
Заради пълния дефицит на кадри в държавната администрация няма компетентни
Коментари Харесай

Държавата прави пътища без да гарантира безопасността им, казва бивш шеф на КАТ

Заради " цялостния недостиг на фрагменти " в държавната администрация няма способени по пътна сигурност, а приоритет на страната е да построява колкото може повече пътища без да може да се подсигурява сигурността по тях. Това споделя в изявление за в. " Сега " Богдан Милчев, някогашен началник на КАТ София, а в този момент ръководител на Управителния съвет на Института за пътна сигурност.

Обяснява, че сега пътната организация прави път, а КАТ би трявало да глоби организацията или общината, в случай че той не дава отговор на условията за сигурността. КАТ обаче не разполага с такива проектанти, инженери, инспектори по пътна сигурност, които да могат умело да реагират. " Между двете ведомства има стокхолмски синдром ", изяснява той.

Според него неспособността на страната да обезпечи пътна сигурност се прикрива със статистика, която демонстрира, че национално имат лек спад на жертвите на пътя, до момента в който в София, където най-вече се влага в пътища има " невиждан растеж " от 37%.

Корупцията под формата на рушвет на пътя не е най-големият проблем. По-големият е неналичието на правдивост, показва още Милчев. Дава образец с това, че неналичието на наказания за водачи, които карат в бус лентите, с цел да изпреварят трафика, дава мотив на останалите също да се питат за какво да не създадат по този начин, или пък да минат също на алено или да карат пили. " Не е загадка за никого, че управлението на Министерство на вътрешните работи е некомпетентно към този миг да стимулира своите чиновници да работят по Закона за придвижване по пътищата ", разяснява Милчев. Обяснява, че чиновниците на КАТ били мощно демотивирани да работят откакто било въведено наложителното снимане на инспекциите на пътя от 2014 година От думите му се схваща, че няма задоволително камери, нито кой да гледа записите. Това довело до внезапен спад на откритите нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР