Заради отчетливата липса на заявени политики и ангажименти по околна

...
Заради отчетливата липса на заявени политики и ангажименти по околна
Коментари Харесай

Екокоалицията очаква околната среда да не се управлява от министър от БСП

Заради " отчетливата липса на декларирани политики и задължения по околна среда до момента и на секторни специалисти " в Българска социалистическа партия Коалицията от природозащитни организации и цивилен групи " За да остане природа в България " ще възрази остро, в случай че министерството на околната среда в идващото постоянно държавно управление се ръководи от министър, излъчен от левицата.

Повод за мнението са медийни изявления за договарянията за основаване на четирипартийна коалиция и възможното систематизиране на министерските кресла сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Всички изявления от последните дни са основани на информации от анонимни източници от договарящите партии, до момента в който формалната позиция на политиците е, че не се водят диалози за имена.

Според екокоалицията решаването на незабавните проблеми в бранш " Околна среда " не би трябвало да бъде поверено като отговорност на партията, генерирала преди години огромна част от тях.

От " За да остане природа в България " още веднъж приканиха за в природозащитата.

Преговорите на обединенията за коалиция демонстрираха, че договарящите имат и могат да поканят такива специалисти на масата, с цел да им оказват помощ при установяване на цели. Нека забележим воля за това, тези специалисти да могат и да си свършат работата. В противоположен случай парите за околна среда още веднъж ще бъдат изхарчени, само че без околна среда да остане.
 За да остане природа в България

Според екокоалицията това няма по какъв начин да се случи с кадър от Българска социалистическа партия поради " отчетливата липса на декларирани политики и задължения по околна среда до момента и на секторни специалисти в тази партия ", само че и поради това, че " върху социалистическата партия тежи отговорността за някои от най-тежките наследства за природата на България, оставени от Тройната коалиция ".

Като част от тези наследства природозащитниците напомнят устройствени проекти, направени в нарушаване на настоящото законодателство, които са в основата на презастрояването по Черноморието, опити естествен парк " Странджа " да загуби предпазения си статут, узаконяване на градежи в национални паркове и основна роля в порочната процедура на подмяна на скъпи държавни парцели край курорти против номинални оценки на гори и ниви навътре в страната - заменки, които, по техни оценки, са ощетили страната с най-малко 1.5 милиарда лв.. Припомнени са въпросите на " съучастничество " на фрагменти на Българска социалистическа партия в:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР