Заради освежаващия си вкус и високото съдържание на органични киселини,

...
Заради освежаващия си вкус и високото съдържание на органични киселини,
Коментари Харесай

Кой и защо трябва да яде краставици?

Заради освежаващия си усет и високото наличие на органични киселини, краставицата е една от най-популярните храни, отглеждани във всички елементи на света.

Но има и научно подкрепени аргументи, заради които яденето на краставици може да ви помогне да подобрите здравето си.

 Някои от тях може даже да не знаете, а някои може да ви изненадат.

Яденето на краставици поддържа здравето на костите:

Краставиците са засищащ и нискокалоричен плод. Един от витамините, с които са заредени краставиците, е витамин К, който оказва помощ за построяването и укрепването на здрави кости, демонстрират проучванията.

В една краставица има към 50 микрограма витамин К. Това може да не наподобява доста, само че в действителност е малко над 40% от дневна доза витамин К, която би трябвало да приемате.

Те могат да ви оказват помощ да запазите дъха си пресен:

„ Краставиците могат да оказват помощ при неприятния мирис със наличието на вода, фибри и фотохимикали “, споделя Джона Бурдеос.

„ Те са формирани от над 95% вода, което ги прави хидратираща храна. Сухотата в устата е постоянно срещана причина за неприятен мирис. А слюнката оказва помощ за измиването на бактериите в устата. Когато сте обезводнени, устата ви създава по-малко слюнка, което може да докара до неприятен мирис.

Яденето на краставици „ може да помогне за хидратиране на устата, да усили производството на слюнка и да помогне за изхвърлянето на бактериите. Краставиците съдържат фитохимикали, като полифеноли и флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства.

„ Тези съединения оказват помощ за понижаване на броя на бактериите в устата, които могат да причинят неприятен мирис “, изяснява още Бурдеос.

Краставиците могат да оказват помощ за намаление на кръвното налягане:

Проучване от 2017 година откри понижаване на кръвното налягане след пиянство на сок от краставица. Въпреки че размерът на извадката беше дребен - единствено 20 участници на възраст 60 или повече години с високо кръвно налягане - констатациите бяха доста положителни за краставиците.

Участниците пиели по една краставица, смесена с вода два пъти дневно в продължение на седем дни. Проучването демонстрира " забележителен резултат " на сока от краставици върху понижаването на кръвното налягане във възрастовата група, написа zdrave.to.

Въпреки че обичайно краставиците не се включват в смутитата, това може да е повода през днешния ден да си извършите сок от краставици.

Те могат да оказват помощ за попречване на диабет: когато се пробвате да избегнете диабет, най-добре е да започнете да коригирате диетата си - избягвайте мощно модифицираните въглехидрати, пропуснете сладките питиета и ограничете аленото месо. Това са част от препоръките на Harvard Health.

Наред с това, също е значимо да започнете да ядете повече храни с невисок гликемичен показател (GI). GI е число, определящо различни типове храни, вариращо от нула до 100. Колкото по-висок е гликемичният показател на дадена храна, толкоз по-високо ще се увеличи кръвната захар на човек, откакто я изяде.

Краставиците имат гликемичен показател 15, което ги прави храна, подобаваща за диабетици и хора в преддиабетно положение. Яденето на храни с невисок ГИ може да помогне за понижаване на инсулиновата устойчивост, което от своя страна оказва помощ за понижаване на риска от диабет вид 2.

Те ви поддържат хидратирани:

Всичко, от което се нуждаете, с цел да сте по-хидратирани, е да похапвате резенчета краставица. Според изследване на популацията във Франция и Англия, оповестено от Nutrients, краставиците се състоят от повече от 95% вода – което значи, че с изключение на хрупкава закуска, получавате и хидратация в процеса на ястие на краставици.

„ Те могат да оказват помощ с общия ви дневен банкет на течности и да поддържат тялото ви да се усеща хидратирано и да действа оптимално “, споделя записаният диетолог и клиницист по хранене Кристин Гилеспи.

Яденето на краставици може да ви помогне да отслабнете:

Има доста способи, по които хората, които желаят да отслабнат, когато става въпрос за поправяне на диетата си.

Една от стъпките, които би трябвало да предприемете, е да добавите краставици, освен тъй като се комбинират добре с разнообразни ястия, само че и тъй като са здравословна храна, която оказва помощ при намаляване.

В една чаша краставици има единствено 16 калории, което значи, че храната има ниска енергийна стпк. Според изследване на питателните субстанции, фокусирано върху енергийната компактност на храните, има връзка сред потреблението на храни с по-ниска енергийна компактност и загубата на тегло.

Освен това, заради високото наличие на вода, краставиците са извънредно засищащи и в това време нискокалорични, което ги прави отлична закуска за всеки, който желае да отслабне. Особено в случай че ги съчетаете с хумус или гуакамоле!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР