Заради опасността от зараза с коронавирус мнозина си спомниха за

...
Заради опасността от зараза с коронавирус мнозина си спомниха за
Коментари Харесай

Изгарянето от кварцова лампа в село Бистрица не било забележимо в първите часове

Заради заплахата от болест с ковид мнозина си спомниха за старите кварцови лампи и започнаха да търсят в интернет сходни артикули.

Има заплаха от отделянето на озон от UV кварцовите лампи. Лъчите също може да бъдат нездравословни, в случай че продуктите не са качествени. " Този тип техника има спецификация за дистанцията на което е потребен. В една такава класна стая е доста евентуално той да не може да бъде потребен ", споделят експерти, представени от Нова телевизия.

Повод за мнението им е казусът от село Бистрица, където по очите и лицата поради неправилна приложимост на UV кварцовата лампа, дарена от родители за предварителна защита на децата от класа .

Инцидентът е станал в 192-ро учебно заведение " Христо Ботев " в село Бистрица.

Лампата била дарена от родител, само че включена неизвестно от кого по време на образователните часове, настояват родители на потърпевши третокласници.

От учебното управление изследват случая.

Един от родителите споделя, че при прибирането на детето от учебно заведение не е имало нещо необичайно в държанието му. Към среднощ то се е оплакало от мощни болки в очите и почнало да плаче. Бащата се опитал да отвори очите на детето си, само че не съумял. Майката погледнала през интернет в групата на класа и по този начин разкрила повода за положението, описа Гергин Станиславов, родител на потърпевшото дете.

" Вчерашният ден беше първият работен за новата образователна година, първия образователен за децата от много време насам . И под въздействие на тази еуфория не сме обърнали задоволително внимание, за което пък се оправдавам ", съобщи Снежана Нешева, шеф на 192-ро СУ " Христо Ботев " в село Бистрица.

По думите на шефа лампата е закупена от доброжелателни родители, само че те не са спазили процедурата за даренията - те би трябвало да бъдат разказани и с проследен генезис.

Учителят е разпечатил кашончето, с цел да разчисти пространство на бюрото. Децата вземат решение да я включат. Виждайки метода, по който лампата свети, класният началник подрежда тя да бъде изключена , прибавя още тя.

" Съжаляваме за случилото се. Направихме всичко с най-хубави планове поради обстановката с пандемията ", споделят родителите дарили лампата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР