Заради очаквани значителни валежи от сняг и силен вятър е

...
Заради очаквани значителни валежи от сняг и силен вятър е
Коментари Харесай

Циклонът ”Албена” носи много сняг, вятър и студ

Заради предстоящи обилни превалявания от сняг и мощен вятър е разгласен оранжев код за цяла Северна и цяла Източна България, както и за Хасковска и Кърджалийска област.

Очакваните количества дъжд в Северна България са до 30, а в Източна - до 40 литра на квадратен метър.

Пулсациите напразно ще надвишават 80 километра в час.

Жълт е кодът за всички останали области, където се чакат превалявания до 25 литра на квадратен метър и още веднъж мощен вятър.

През идващото денонощие под въздействието на средиземноморския циклон "Албена ", който ще минава през Гърция, Егейско към Черно море, метеорологичната конюнктура ще се усложни.

През нощта преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилят. В северозападната половина ще превалява сняг, а в югоизточната - дъжд. Очакват се обилни превалявания, формиране на снежна завивка, а по планинските проходи ще има и навявания.

С сдържан и мощен вятър изначало от североизток, а по-късно от север-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса.

На 23 и 24 януари ще бъде студено, само че към този момент без превалявания. Снежната завивка в Северна България и по високите полета на Западна ще се задържи и минималните температури там ще са близки и даже по-ниски от минус 10 градуса.

Още във вторник вятърът сензитивно ще отслабне, тук-там в Западна България и ще стихне.

Ще има и слънчеви часове, повече в планините. На места в низините и затворените котловини ще има условия за мъгли или ниска облачност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР