Заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на

...
Заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на
Коментари Харесай

Стана ясна цената, която накара Пригожин да спре Вагнер да влезе в Москва

Заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов притежателят на " Вагнер " Евгений Пригожин предприе военното нахлуване към Москва

Военният министър на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставки в подмяна на това да спре настъплението на военният ескорт " Вагнер " към Москва - това гласят изявления, позоваващи се на съветски държавни медии.

Именно поради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов притежателят на " Вагнер " Евгений Пригожин предприе военното нахлуване към Москва. Като по-рано през днешния ден той акцентира, че нито той, нито " Вагнер " желаят оставката на Путин.

Освен оставките, Русия е дала обещание и прошка за наемниците на Пригожин, множеството от които са пандизчии, като измежду тях има и такива с доживотни присъди.

В обявата за прекъсването на конвоя на съветската държавна осведомителна организация ТАСС бе обяснено, че президентът на Беларус и Путин са измислили вид да предложат " гаранции за сигурността " на наемниците на Пригожин. Видеа в обществените мрежи демонстрират по какъв начин конвоят се връща назад, тежко охраняван от полицията.

Третата сделка е бойците на частната войска да могат да се върнат назад в Африка, от където дойдоха някои от тях, с цел да се включат в метежа.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР