Заради неподходящи въпроси към Доналд Тръмп, спират репортер на CNN

...
Заради неподходящи въпроси към Доналд Тръмп, спират репортер на CNN
Коментари Харесай

Заради неподходящи въпроси спират репортер на CNN за срещата Тръмп-Юнкер

Заради " несъответствуващи " въпроси към Доналд Тръмп, стопират кореспондент на CNN за конференцията сред Тръмп-Юнкер, оповестява БиБиСи.

Кайтлан Колинс разяснява, че е изключена от събитието в " Роуз Гардън ", откакто питала Тръмп за Владимир Путин и някогашния юрист на Тръмп . Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс изясни, че репортерът е крещял въпроси и отказвал да напусне .

Тръмп неведнъж нападна CNN като " подправени вести " и отхвърля да дава отговор на въпросите им. Колинс участва на срещата сред Тръмп и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер .

Тя работи като кореспондент в Белия дом, един от ротационната група публицисти , които участват на събития и пишат публикации, които всички останали могат да употребяват. Тази система разрешава да се споделят бремето и компликациите журналистическо покриване на президента .

Колинс изясни, че се е пробвала да пита Тръмп за отсроченото посещаване на съветския президент Путин и неотдавна оповестените записи с юриста Майкъл Коен.

Тръмп пренебрегва въпросите и малко по-късно на Колинс й е неразрешено да участва на конференцията сред Тръмп и Юнкер. " Те споделиха, че въпросите, които задавам, са несъответствуващи за това място ", разяснява тя

Сандърс съобщи, че кореспондент отхвърля да напусне откакто крещи въпроси и " не е добре пристигнала да взе участие в идващото събитие ", макар че сътрудниците й могат да го създадат.

Sarah Sanders statement on White House decision to ban a reporter who asked questions. pic.twitter.com/w3b9FCIvIo
— WHCA (@whca) 25 юли 2018 година

CNN осъжда възбраната като " принуда " и " не е показателна за открита и свободна преса ", а Асоциацията на кореспондентите от Белия дом я дефинира за " неправилна и слаба ". Традиционният им противник Fox News също осъжда възбраната .

" Ние сме солидарни със CNN за правото на цялостен достъп на публицисти като част от свободна и свободна преса ", съобщи президентът на мрежата Джей Уолас в изказване.

Главният политически водещ на Fox News Брет Байер, удостовери изказването на CNN за възбраната, обяснявайки, че " стоят твърдо " с тях.

As a member of the White House Press pool- @FoxNews stands firmly with @CNN on this issue and the issue of access https://t.co/TFwfLQtP9h
— Bret Baier (@BretBaier) 25 юли 2018 година

Тръмп е прочут покровител на Fox News и се появява в редица изявленията. Президентът обществено подлага на критика някои от главните медии, изключително CNN и " Ню Йорк Таймс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР