Заради нанесените щети, Кризисният щаб на Община Враца обяви частично

...
Заради нанесените щети, Кризисният щаб на Община Враца обяви частично
Коментари Харесай

Враца обяви частично бедствено положение заради ураганен вятър

Заради нанесените вреди, Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние за територията на града, оповестиха локалните управляващи. Поривите напразно доближават до над 130 км/ч. При нужда ще бъдат включени и обитаеми места на Враца, които имат съществени провали по инфраструктурата.

Екипите на БКС и Пожарна сигурност работят по отстраняването на вредите.

От Национален институт по метеорология и хидрология е разгласен червен код за мощен вятър на територията на област Враца.
 Vyatur Vratsa Obshtina Снимка: Община Враца
Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са провалите в града, където има паднали и изкоренени дървета, повредени елементи от покривни структури и фасади на здания, прекратени електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови боклуци. На места в кварталите има спиране на електрозахранването.

На територията на обитаемоте места поривите напразно са доста по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „ Бистрец “ и „ Кулата “ има прекратени електропроводници, а в село Власатица е повредена покривната структура на пенсионерския клуб.

Община Враца приканва жителите да се движат с нараснало внимание, а при опция – да не излизат от домовете си, поради заплаха от падащи предмети и пораждане на произшествия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР