Заради дългосрочната политика се налага поскъпването на цената на тока

...
Заради дългосрочната политика се налага поскъпването на цената на тока
Коментари Харесай

Александър Николов: Заради дългосрочната политика се налага поскъпването на тока и парното

Заради дълготрайната политика се постанова повишаването на цената на тока и парното. Това разгласи служебният заместник-министър на енергетиката Александър Николов пред Българска национална телевизия.
По думите му панацея за това, че внезапно ще се отвори пазарът и цените на електрическа енергия ще паднат е безусловно погрешно. Според Николов енергийните мощности и цената на електрическа енергия е нулева игра. Няма по какъв начин системата да бъде положителна за някои и да не губи различен, посочи Александър Николов.
 Александър Николов е назначен за зам.-директор на АЕЦ Козлодуй Александър Николов е назначен за зам.-директор на " АЕЦ Козлодуй "
От през днешния ден, 5 март, за заместник-изпълнителен шеф на “АЕЦ Козлодуй ” ЕАД е назначен Александър Николов. Той е работил 27...
„ Топлофикация “ София има голяма загуба на сила от метода, по който образува цената на електрическата енергия. „ Топлофикация “ София продължава да задлъжнява и активът, който е нужен, с цел да може софиянци да получават парно е газ. В момента финансовото положение даже не разрешава приватизация на сдружението, посочи Николов.
Платежното положение на софиянци е положително, всички си заплащат сметки, сдружението генерира финансов запас, само че резултатът се придвижва върху „ Булгаргаз “. Никой не желае да държи парещ картоф и да назове къде е казусът, безапелационен бе той. 
Той изясни, че хората, които ръководят рационално енергийните системи, мислят дълготрайно и стратегически. Ако нужните въглеродни излъчвания за енергийната система били закупени година по-рано, загубата на системата щяла да бъде със стотици милиони по-малко, уточни Николов.
За последните години не е забит нито един гвоздей в енергетиката. Състоянието й е тежко, дълготрайно неглижирани проблеми и решението и да има визия, да се направи равномерен преход, с цел да може оптимално сполучливо да се употребяват идните финансови принадлежности от Фонда за обективен преход и от Плана за възобновяване и резистентност, изясни Николов.
 Прокуратурата повдигна обвиняване на Спас - Александър Прокуратурата повдигна обвиняване на Спас - Александър
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт в Софийския областен съд против Спас Василев за две измами със самолетни билети. той се пред...
Той посочи, че енергийните сдружения са в неприятно финансово положение. Текущото положение на енергетиката води до разделяне сред бизнеса и напрежение сред хората. Липсвала е каквато и да било информационна тактика, акцентира Александър Николов. Според него може да има промени в управленията на енергийните сдружения.
Прочетете още по тематиката:

 Топлоелектрическа централа AES Гълъбово създаде за 10 години над 30 млн. MWh електрическа енергия за България Топлоелектрическа централа AES Гълъбово създаде за 10 години над 30 млн. MWh електрическа енергия за България
Повече от 30 000 000 MWh надеждна електрическа енергия за България създаде Топлоелектрическа централа AES Гълъбово от старта на своята работа. Най-модерната въгли...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР