Заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците

...
Заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците
Коментари Харесай

Наказват собственици на имоти край „Корал“

Заради занемареност и липса на заграждение ще бъдат глобени притежателите на частните парцели, ситуирани зад морски плаж "Корал ". Причината е, че при инспекцията на един от трите плажа за природосъобразен туризъм беше установено, че има каравани, ситуирани в терена на частна компания, инсталирани са и тоалетни. Това сподели изненадваща инспекция на министъра на туризма Николина Ангелкова и екипа й. Инспекцията бе осъществена взаимно с кмета на Община Царево Георги Лапчев, представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Министерство на вътрешните работи, регионална администрация. Открити са нарушавания на морски плаж "Корал ", нелегално се черпи електрическа енергия и вода.

При инспекцията се установи противозаконна сграда, ситуирана в парцел държавна благосъстоятелност, от която нерегламентирано се черпи електрическа енергия. По този мотив Министерството на туризма ще подаде неотложно сигнали до електроразпределителното сдружение ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Министър Ангелкова разяснява, че обстановката на "Корал " от през днешния ден потвърждава за следващ път нуждата от явен правилник къде може да се къмпингува. Идеята е със Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма да се облекчи режимът за създаване на къмпинги, само че те да бъдат единствено на регламентирани места с нужна инфраструктура и хигиенно-санитарни условия. През септември 2017 година работната група, основана със заповед на министър Ангелкова, би трябвало да излезе с предложение за правилник на къмпингуването или да препотвърди към този момент гласувани предходната година текстове. В комисията вземат участие специалисти от разнообразни ведомства и представители на екологични и други неправителствени организации.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР