Заради бързото разпространение на „Омикрон“ много страни вече изискват отрицателен

...
Заради бързото разпространение на „Омикрон“ много страни вече изискват отрицателен
Коментари Харесай

Заради „Омикрон“: Много страни искат тест и от ваксинираните пътници

Заради бързото разпространяване на „ Омикрон “ доста страни към този момент изискват негативен тест даже за имунизираните пасажери от Евросъюза. Сред тях са Гърция, Кипър, Португалия, Австрия, Швеция, Финландия. Също Ирландия, Латвия и Италия.

А България към този момент не е в най-тъмночервената зона на Коронавирус разпространяването в Европа. Това сочат данните за заболеваемостта на 100 хиляди души население и са на Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите.

По този индикатор минимум са случаите в Румъния, а южната ни съседка Гърция е с повече случаи от нас.

Сред зоните с най-вече заболели са Чехия, Словакия, Австрия и Унгария, съвсем цяла Германия и Франция.

Снощи пък стана ясно, че Англия е предходна прага от 100 хиляди новозаразени единствено за ден. Какво се случва с пътуванията и живота на Острова часове преди началото на празниците.

Редица европейски страни връщат и част от противоепидемичните ограничения поради настъпването на високозаразния „ Омикрон “, който към този момент е преобладаващ в множеството страни на остарелия континент. Испания записва най-големия брой инфектирани от началото на пандемията, а Франция разгласи, че всеки пети с ковид е инфектиран с новия вид. По думите на здравния министър той ще бъде водещата вариация в страната до края на януари.

Заради „ Омикрон “ Нидерландия наложи локдаун тъкмо преди коледните празници. Магазините за нехранителни артикули, заведенията за хранене фризьорските салони, фитнесите и музеите остават затворени най-малко до 14 януари, неразрешени са събиранията навън на повече от двама души.

Шотландия пък анулира новогодишните прояви, а питейните заведения и заведенията за хранене във Финландия ще работят до 22 ч. на Бъдни вечер. Португалия затваря нощните заведения и задължава всички да работят от у дома до 9 януари.

А Германия затвори нощните питейни заведения и разпореди частните събирания да са единствено до 10 души, и то в случай че са имунизирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР