Запознайте се с турската художничка Дениз Сагдич, която използва деним,

...
Запознайте се с турската художничка Дениз Сагдич, която използва деним,
Коментари Харесай

Художничка създава впечатляващи картини от нестандартни материали

Запознайте се с турската художничка Дениз Сагдич, която употребява деним, кабели, чували и други ексцентрични материали за своите красиви портрети.

Наскоро беше открита изложбата ѝ " 0 " Zero Point на летището в Истанбул, най-голямото в Европа. Когато са загледате в творбите ѝ, ще разберете, че в действителност са направени от отпадъчни материали, открити на летището. Целта е да се насочи вниманието на хората към сериозния проблем с боклука и значимостта от резистентност.

Част от приходите от продажбата на портретите, които са на хора от разнообразни националности, ще бъдат употребявани за планове за корпоративна обществена отговорност на İGART.



Дениз Сагдич е създател и на различен забавен план - " Denim Skin ". Тя рециклира дънкови облекла и ги трансформира във впечатляващи потрети. Творенията ѝ са доста реалистични и детайлно направени. Защо употребява деним? Причината е, че за нея той символизира тъждество и украса, което тя желае да съобщи и посредством своето изкуство.

Дениз употребява и други ежедневни предмети за картините си, измежду които ципове, копчета, многоцветни части плат, даже хапчета.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР