Запозната съм с това, че е имал много задължения, които

...
Запозната съм с това, че е имал много задължения, които
Коментари Харесай

Проговори майката на задържания Георги: Влияеше се от приятелите си

„ Запозната съм с това, че е имал доста отговорности, които е трябвало да изплаща. Той се влияеше от приятелите си и те го докараха до тук.  Георги по принцип си е проблематичен, опитвахме се по всевъзможен метод да му помогнем. Говорили сме неведнъж с него като родители, само че не ни послуша ”, това разяснява майката на „ изчезналия ”  Георги Божиков, който бе заловен да транспортира мигранти.

Младежът е работел в Стъкларския цех, само че през последните години харчел повече, в сравнение с е получавал. Той е станал клиент на няколко компании за бързи заеми, само че не можел да покрива отговорностите си. Решил одобри офертата на свои познати, които също живеели в Труд. Военният и бременната му другарка, която е доктор в УМБАЛ " Пловдив " му предложили да се включи в схемата и да направи бързи пари. По данни на  сумата, която му е обещана е била 5 000 лв.. 

Веселина Божикова описа, че синът й е бил в неопределеност няколко дни. Георги живее на обособен етаж от фамилията си- при баба му, като последно е бил забелязан да се прибира от нощна промяна. Притеснена от обстановката майката е решила да се обърне към Министерство на вътрешните работи, от там обаче й  казват, че няма данни той да е бил арестуван на пловдивска територия. Така дамата незабавно пуска Божиков  за търсене, само че се оказва, че младежът през този интервал е бил в ареста.

„ Преди един ден бях в полицията, като чиновниците на Министерство на вътрешните работи ми демонстрираха  справка, която гласи, че  в пловдивско няма информация синът ми да е арестуван и по тази причина го пуснах незабавно за  търсене. Тази заран служебният юрист посредством телефона ми, който съм показала във Facebook се свърза с мен, с цел да ме уведоми за ареста на Георги, ” добави за медията ни майката.

„ Много ми беше обезпокоеното, само че най-малко разбрах, че е жив и здрав. Сега би трябвало да си понесе наказването, ”  добави още дамата.

На 10-ти март 2023 година към 17 ч. в региона на Хасково, полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил, ръководен от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, ръководен от 39-годишната Иванка Персенска, която била в напреднала бременност. В колата, която тя карала, се намирали четирима чужденци – жители на Сирия. В лекия автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, пътувал и 25-годишният Божиков. Установено е, че същия ден Божиков превозвал други четирима чужденци – жители на Сирия, само че колата му се развалила и той ги оставил в региона на парк „ Кенана “ край Хасково. По тази причина млежът се преместил в лекия автомобил на 39-годишната жена.

 Случаят е стихотворец от Военно- Окръжна прокуратура. Тя притегли като обвиняеми  дамата и двамата мъже.

Божикова твърди, че няма информация за контакта на сина й с въпросния боен от село Труд и бременната лекарка. Към момента  Георги е оставен за непрекъснато в ареста, а майка му разяснява, че не е наясно дали решението ще се апелира на по-висока инстанция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР