Запознат съм с решението на НС на вашата партия, заяви

...
Запознат съм с решението на НС на вашата партия, заяви
Коментари Харесай

Президентът разпуска парламента на 11 май


Запознат съм с решението на Народно събрание на вашата партия, съобщи президентът при връчването на досието.

Нашето предпочитание беше да има държавно управление, което да реши няколко значими въпроса за бъдещето на хората - да приготви Плана за възобновяване и устоичивост, да разгради модела " Борисов ", уточни Нинова при връщането на мандата. В името на тези цели подадохме ръка на " ИТН ", уви, те отхвърлиха. Нямаме справедлива опция за сформиране на кабинет, посочи Корнелия Нинова.

Разбирам вашите претекстове, както и тези на " ИТН ". България има потребност от политическа опция. Ясно е, че отиваме към разформироване на Народното събрание и насрочване на предварителни избори. Но в случай че и тогава България не излъчи кабинет, може да изпаднем в политическа и институционна рецесия. Партиите да премислят своите цели в името на България, прикани президентът.

Румен Радев означи още, че през днешния ден стартира съвещания с парламентарните сили за техните оферти към новата процедура по желание на членовете на ЦИК. Всяка обединения би трябвало да показа своите номинации, а на 7 май от 9.00 часа президентът ще изслуша претендентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР