Заповедта за спиране на строежа на небостъргача Златен век в

...
Заповедта за спиране на строежа на небостъргача Златен век в
Коментари Харесай

Потвърдено: Спират строежа на небостъргача „Златен век” в София

Заповедта за прекъсване на градежа на небостъргача " Златен век " в столичния квартал " Лозенец " ще бъде връчена на вложителя " Артекс " идващия понеделник, заяви министърът на районното развиване Петя Аврамова.

Заедно с районния министър Петя Аврамова и кмета на столицата Йорданка Фандъкова, представители на инициативния комитет участваха в среща при премиера Бойко Борисов, на която е разисквано прекъсването на градежа на небостъргача " Златен век " в софийския квартал " Лозенец ".

Като претекстове за прекъсване на строителните действия тя уточни неналичието на презаверено позволение за градеж и нарушавания по време на строителството. От инициативния комитет, който изиска прекъсване на строителството, оповестиха, че няма да стачкуват през идната седмица. Преди дни министър председателят Бойко Борисов разпореди да спре строителството на небостъргача „ Златен век " на „ Артекс ". На среща при министър-председателя кметът на София Йорданка Фандъкова още веднъж съобщи, че разрешението за градеж на постройката „ Златен век " в столичния квартал „ Лозенец " е изтекло. Тогава Фандъкова изиска от министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова да бъдат подхванати дейности по прекъсване на строителството на постройката.
Министър Аврамова осведоми премиера Борисов, че след окончателното привършване на инспекцията на ДНСК са установени основни отклонения при строителството, които дават задоволително учредения за прекъсване на градежа.
На базата на всички обстоятелства и условия по завършилите инспекции на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, министър председателят Бойко Борисов разпореди на ДНСК да работи съгласно своите пълномощия и градежът да не продължава.

В същото време шефът на „ Артекс " арх. Пламен Мирянов изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов за осъществяване на среща във връзка със строителството на постройка „ Златен век " в София. " Г-н Премиер, един спор има две страни, само че постоянно една истина. Как без нашето присъединяване ще отсъдите кой е прав? Така както каните господин Мариан Башур, апелирам Ви поканете и мен ", написа в писмото на проектант Мирянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР