Запорожката АЕЦ попадна под украински обстрел. Високоволтов електропровод и комуникационно

...
Запорожката АЕЦ попадна под украински обстрел. Високоволтов електропровод и комуникационно
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново под обстрел, повреден е електропровод и комуникационно оборудване

" Запорожката АЕЦ попадна под украински обстрел. Високоволтов електропровод и информационно съоръжение на един от енергоблоковете са развалени ", оповестиха локалните управляващи в Енергодар.

Традиционно, Украйна упреква Русия за офанзивата, а Русия вини украинските военни. Според украинския нуклеарен регулатор " Енергоатом " съветският обстрел е почнал към 1 час след среднощ и са налице повреди на трансформатора, захранващ 6-ти блок.

Попаденията при обстрела са на 100 метра от периметъра на АЕЦ, потърпевши хора няма, оповестява " Известия ". Отстраняват се следствията от артилерийския обстрел. В резултат на офанзивата е бил спрян блоковият трансформатор и трансформаторът за лични потребности на енергоблока.

" Около час след обстрела личният състав на централата е настроил и свързал зареждането на енергоблок №6 към системата на другите енергоблокове. Дизел-генераторите на 6-ти блок бяха изключени и приведени в режим на подготвеност, прецизират управляващите на Енергодар, представени от " Известия ".

Ден по-рано, на 20 септември, беше обявено, че след обстрел на АЕЦ са били развалени спецкорпусът, системата за изстудяване и столовата на територията на централата, където в този миг е имало чиновници.

Ядреният енергиен обект е неведнъж цел на офанзиви, а на 6 септември МААЕ организира петдневна задача в Запорожката централа, вследствие на която разгласи за съществуване на повреди от обстрела. Заради непрекъснатите офанзиви всичките 6 енергоблокове бяха изключени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР