Запорът на имуществото на Иво Прокопиев вече е факт. През

...
Запорът на имуществото на Иво Прокопиев вече е факт. През
Коментари Харесай

КОНПИ: Прокопиев оказа огромен натиск към независим орган. Последните дни имаше теч на секретна информация

Запорът на имуществото на Иво Прокопиев към този момент е реалност. През последните дни се изговориха и изписаха доста неистини и лъжи. Имаше сериозен теч на класифицирана информация.

Това сподели на специфична конференция Пламен Димитров, ръководител на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество във връзка запора на имущество на Иво Прокопиев. "Окръжният съд в Бургас наложи обезпечителни ограничения по отношение на Иво Прокопиев. Съдът и ние преценихме, че има задоволително данни за нелегално добито имущество. По този случай работиха много хора, тъй като документите и информацията беше обемиста. Досега нямаше по какъв начин да застанем през вас и да дадем повече информация по този случай, тъй като по него имаше гриф "защитена информация ". Последните дни се изнесоха доста данни. Не знам от кое място и кой е изнасял класифицирана информация. Това е предмет на работа на други органи. Знаете, че след нашата конференция има друга, на която Иво Прокопиев ще отбрани персоналните си ползи. Това е негово право, само че в последните дни станахме очевидци на невиждан напън към нашата комисия, която е безусловно самостоятелен орган. За "Икономедиа " изобщо не са налагани обезпечителни ограничения на 100%. Там е натрапен запор на 13% от акциите ", разкри още Димитров.

"Не сме пренебрегнали нито един легален приход на Иво Прокопиев и неговото семейство. Решението в комисията беше взето с четири гласа "за " и един глас с "особено мнение ". Този глас е на госпожа Терзиева, която е член на КОНПИ от президентската квота. "Особеното мнение " беше обещано с претекст, че комисията ревизира покупко-продажби от преди 10 години. Това не е правилно. Ние ревизираме договорка от 2012 години, дали парите са законни или не. Нарушенията са още при приватизацията на "Каолин " и след това при добива на подземни благосъстояния. С дейностите си Иво Прокопиев е ощетил страната, тъй като е нарушавал концесионните контракти, не е заплащал налози за рандеман на подземни благосъстояния. Най-важното е, че съдът мисли като нас. Вчера ни упрекнаха, че нарушаваме закона. Явно самият съд нарушава също закона. Пак ще повторя, че офанзивата против нас беше невиждана. Всички приходи на Иво Прокопиев са тествани, никой не е запорирал медиите му на 100%. Всичко това бяха операции. Иво Прокопиев ще може да се отбрани пред нас ", разгласи ръководителят на КОНПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР