Заподозрян за двоен агент в германската агенция за външно разузнаване

...
Заподозрян за двоен агент в германската агенция за външно разузнаване
Коментари Харесай

Германското разузнаване: Расте активността на руските тайни служби

Заподозрян за двоен сътрудник в немската организация за външно разузнаване беше задържан малко преди Коледа

Интересът на съветските разследващи служби към Германия продължава да се усилва, колкото по-дълго продължава войната в Украйна, съобщи ДПА като се базира на оценка на вътрешното разузнаване на Германия.

Ръководителят на Службата за отбрана на конституцията Томас Халденванг причисли и Китай и Иран към страните, чиито разследващи служби са дейни в Германия.

" Интересът на съветското разузнаване тук, в Германия, освен че не е прекъсвал, само че и се усилва с продължаването на последствията от войната ", съобщи Халденванг в изявление за ДПА. " Настоящият случай също по този начин демонстрира какъв брой действителна е заплахата от съветски шпионаж ", сподели Халденванг, визирайки обвинен за двоен сътрудник в немската организация за външно разузнаване, който беше задържан малко преди Коледа.

Предполага се че задържаният е предал секретна информация на съветска разследваща работа.

Халденванг съобщи, че чака Москва да се опита да компенсира експулсирането на 40 съветски публични лица, оповестени от Германия за личност нон грата. В отговор на началото на съветската война в Украйна на 24 февруари доста европейски страни изгониха съветски сътрудници, като Германия изгони 40 чиновници на съветското посолство в Берлин.

" Полагаме огромни старания, с цел да предотвратим идването тук в Германия на други лица, които биха могли да бъдат свързани с съветските служби ", съобщи Халденванг. По думите му с тази цел федералното държавно управление е стегнало визовите правила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР