Заподозреният за палежа на Българския културен дом “Иван Михайлов” в

...
Заподозреният за палежа на Българския културен дом “Иван Михайлов” в
Коментари Харесай

Протест в защита на подпалвача Ламбе Алабаковски

Заподозреният за палежа на Българския културен дом “Иван Михайлов” в Битоля Ламбе Алабаковски към този момент има повдигнато обвиняване. Мъжът през вчерашния ден беше арестуван и ще остане в ареста осем дни, а постъпката му раздели за следващ път българи и северномакедонци.

Докато в България действието се осъжда остро, в Битоля през днешния ден се организира митинг в отбрана на 34-годишния артист, който призна, че е направил закононарушението. Събитието бе планувано за 18 часа.

Опозиционната партия “Левица” настоя за отменяне на повдигнатото обвиняване и е измежду уредниците на провежда протестта в отбрана на Ламбе Алабаковски.

Подкрепата за мъжа е тип " обществена опозиция ", а самият Ламбе е един тип неговият знак като герой против многочислените несправедливости, които са нанасяни на македонския народ през всичките тези години, изяснява македонското издание „ Вистина.МК “.

В мрежата, както и в някои медии в Северна Македония се популяризира и постер за гражданското неодобрение.

Но мотото, което може да забележим на него - " фашизмът би трябвало да падне ", буди изненада, която остава даже и след информация в учебниците по история.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР