Заподозреният, арестуван за убийството от засада на депутат от Лос Анджелис, се пледира за невинен по обвинение в убийство

...
29-годишният мъж, обвинен в убийството на заместник-шерифа на окръг Лос
Коментари Харесай

29-годишният мъж, обвинен в убийството на заместник-шерифа на окръг Лос Анджелис при стрелба от засада миналата седмица, в сряда се пледира двойно за невинен и за невинен поради невменяемост.

Кевин Катанео Салазар е обвинен в убийство със специални обвинения в стрелбата по 30-годишния заместник Райън Клинкънбрумър, който чакаше на червен светофар в патрулната си кола в събота, когато беше нападнат.

Депутатът, който се сгоди само четири дни преди да бъде убит, беше открит смъртоносно ранен от цивилен около 18 часа. близо до неговия шерифски участък в Палмдейл, на около 60 мили северно от Лос Анджелис, каза полицията.

Катанео Салазар отхвърли всички специални твърдения в жалбата, която го обвинява в умишлено убийство на депутата с револвер калибър .22 „посредством засада“, като се има предвид убийство от засада.

Кевин Катанео Салазар се предава след продължило часове безпокойство на 18 септември 2023 г. в Палмдейл, Калифорния. Салазар е обвинен, че е устроил засада и стрелял по заместник Райън Клинкънбрумър. class= Кевин Катанео Салазар се предава след продължило часове безпокойство на 18 септември 2023 г. в Палмдейл, Калифорния. Салазар е обвинен, че е устроил засада и стрелял по заместник Райън Клинкънбрумър. Ключова новинарска мрежа

Адвокатът на Катанео Салазар, Джордж Розенсток, отказа да коментира случая, когато се свърза с CNN.

„Заместник Клинкунбрумър беше служител на мира, който беше умишлено убит, докато изпълняваше задълженията си“, се казва в жалбата срещу Катанео Салазар. В него също се посочва, че ответникът е „знаел и разумно е трябвало да знае“, че Clinkunbroomer е на служба като служител на правоприлагащите органи.

Съдия Скот Янг нареди Катанео Салазар да остане задържан без гаранция и издаде защитна заповед при разкриване, предотвратявайки оповестяването на подробности за случая.

Окръг LA Заместник-шерифският отдел Райън Клинкънбрумър беше смъртоносно прострелян в патрулната си кола. class= Заместник-шерифът на окръг Лос Анджелис Райън Клинкънбрумър беше прострелян смъртоносно в патрулната си кола. Окръжен шерифски отдел на Лос Анджелис

Майката и двете сестри на Катанео Салазар бяха в стаята за наблюдение с репортери. Една сестра сякаш плачеше. Изглежда майка му не можеше да види сина си от изгодната позиция, където седеше, и прекарваше по-голямата част от слуха, втренчена в пода.

Близо дузина униформени помощници на шерифа седяха в ложата по време на процедурата.

Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 7 ноември от 11.30 часа.

Сестрата на заподозрения, Джесика Салазар, публично се извини за действията на брат си и каза, че той не е бил в правилното състояние на ума.

„Не беше той. Това беше болестта. Това беше болестта, която го контролираше“, каза Салазар пред филиала на CNN KABC.

Заподозрян Кевин Катанео Салазар Заподозрян Кевин Катанео Салазар Дамян Доварганес/Pool/AP

Салазар каза, че брат й е бил диагностициран с шизофрения. „Той би се чувствал преследван, гласове, които му говорят. Той се опита да се самоубие веднъж или два пъти“, каза тя пред KABC.

Но състоянието на психичното здраве на заподозрения може да не донесе утеха на скърбящото семейство на депутата, каза шерифът на Лос Анджелис Робърт Луна.

„Независимо дали психичното здраве е фактор или не, помислете за това: Ако трябваше да отида при семейството ви и да им кажа, че няма да се приберете вкъщи и току-що сте били убит, има ли значение какво е мислил човекът или състоянието му?“ - каза Луна.

Клинкънбрумър беше обичан член на шерифския отдел и „тъкмо започваше живота си“, каза Луна. Бащата и дядото на депутата са служили в шерифския отдел, каза Луна.

Кевин Флауър, Джош Кембъл, Камила Бернал, Холи Ян и Нуран Салахи от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР