Започваме пъстро, емоционално и интригуващо пътуване до Италия - с

...
Започваме пъстро, емоционално и интригуващо пътуване до Италия - с
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: италианска кино наслада

Започваме пъстро, прочувствено и завладяващо пътешестване до Италия - с историите от кинопанорамата „ Италия през днешния ден ”. 6 кино лентата ще покажат добродетели и залитания по италиански.

Филмови истории от последните три години ще се срещнат със феновете в осем български града. Събитието, проведено от Италианския културен институт се трансформира в обичайната среща с българската аудитория, пред която кинаджиите разкриват мощните, само че и слабите страни на своите съграждани. Надежди, разочарования и недоумения без изразителност се развиват с драматизъм през ироничния взор на героите. Те са водени от мечтаната, мислена, сантиментална или саркастична креативност на режисьорите, които обрисуват бързо настъпващите промени в актуалната действителност.

Богатството на киното от остарелия континент се разкрива в нова самодейност на програмата - „ Творческа Европа - Медиа ”. Вечер на европейското кино се развихря в 34 киносалона в страните от Евросъюза.

В София мястото е " Дом на киното ", със специфичен посетител еврокомисар Мария Габриел.

Прожекцията е довечера, а филмът, определен за събитието е „ Квадратът ” на Рубен Йостлунд, притежател на „ Златна Палма ” от Фестивала в Кан и на още десетки кино оценки от целия свят! Новата стратегия показва поддръжката, която Евросъюза реализира действително за основаването на нови кинотворби. От 91 година стратегия МЕДИА застава зад плановете, като с нейна помощ всяка година към 400 кино лентата могат да бъдат видени от публиката в цяла Европа.

" Смъртоносни машини ” ще ни изстреля в далечно бъдеще.

Стотици години откакто цивилизацията е унищожена от прелом, човечеството се е приспособило към изискванията и е зародил нов метод на живот. Гигантски преносими градове сноват по повърхността на Земята и се зареждат, поглъщайки по-малки движещи се градчета. Сценаристи са носителите на „ Оскар “ за " Властелинът на пръстените " и Хобит Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР