Започва укрепване на свлачището край манастира "Великата лавра" във Велико

...
Започва укрепване на свлачището край манастира "Великата лавра" във Велико
Коментари Харесай

Започва укрепване на свлачището край манастира Великата лавра във Велико Търново

Започва подсилване на свлачището край манастира "Великата лавра " във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на общината. От понеделник, 24 юни, стартират дейностите по подсилване на свлачището край средновековния манастирски комплекс "Великата лавра " и църквата "Свети Четиридесет мъченици ", засегнало част от улица "Св. Климент Охридски " във Велико Търново.

Проектът на общината планува осъществяване на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които ще е с 12 водачи. Общият брой на детайлите и оборудванията ще бъде над 140. За дейностите са отпуснати 600 000 лв. от държавното управление.

Заради строителните работи ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването, като улица "Свети Климент Охридски " ще бъде затворена за придвижване от площад "Цар Асен I " до каменния мост в квартал "Асенов ".

Обходният маршрут за пътуващите по посоки към и от Арбанаси и Горна Оряховица ще е следният: Южен пътен възел - основен път Велико Търново - Варна - с. Шереметя - с. Арбанаси /двупосочно/. Променят се и част от маршрутите на придвижване на градския превоз.

Временната организация на придвижване влиза в действие от понеделник - 24 юни, а срокът за деяние е до привършване на строителните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР