Започва следващият етап от т. нар. специална военна операция в

...
Започва следващият етап от т. нар. специална военна операция в
Коментари Харесай

Русия ще освобождава напълно Донбас, каза Лавров

Започва идващият стадий от така наречен " специфична военна интервенция в Украйна ", ориентиран към " цялостното освобождение на Донецката и Луганската национални републики " . Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров във вторник в изявление за India Today, представен от ТАСС.

" Операцията в Източна Украйна е ориентирана, както към този момент беше оповестено през цялото време, към цялостното освобождение на Донецката и Луганската републики ", сподели той. " Тази интервенция ще продължи, стартира идната фаза на тази интервенция и мисля, че в този момент ще бъде значим миг . "

Русия беше принудена да стартира " специфичната военна интервенция " в Украйна в отговор на молбата на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска " национални републики " за помощ, нямаше различен избор. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в същото изявление.

Министърът напомни, че през ноември предходната година съветският президент Владимир Путин в това число прекъсването на спомагателното разширение на НАТО на изток, само че.
 Зеленски: Русия стартира офанзивата против Донбас
Зеленски: Русия стартира офанзивата против Донбас

Украинската войска оказва опозиция

" По това време украинската войска доста усили обстрела на тези републики в нарушаване на всички режими на преустановяване на огъня. Нямахме различен избор, с изключение на да ги признаем, да подпишем съглашение за взаимопомощ в отговор на тяхното искане и да изпратим нашите военни сили като част от военна интервенция за отбрана на живота им ", сподели Лавров.

На въпрос за потъването на крайцера " Москва ", външният министър отговори: " Това е работа на Министерството на защитата. Обясниха какво се е случило. Не мога да прибавя нищо към това. "

Припомняме, че на 21 февруари Путин на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска област към началото на 2014 година На 24 февруари президентът на Руската федерация, в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи началото на " специфична военна интервенция в Украйна, чиято цел е денацификация и демилитаризация на страната. "
 Войната не е за Донбас, а е против Съединени американски щати - призна Сергей Лавров
Войната не е за Донбас, а е против Съединени американски щати - призна Сергей Лавров

Целта в действителност е " да се постави завършек на безразсъдното владичество на Съединени американски щати и други западни страни "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР